chocolade vlechtbrood uitgelicht

Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediëntenlijst waar welgeteld 2 ingrediënten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en schroom niet om je eigen creaties met me te delen!

chocolade vlechtbrood recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten:

 • 2 blikken Danerolles Croissants Extra Large
 • 12 eetlepels Hazelnootpasta

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
 • Open de blikken croissantdeeg en rol het deeg uit. Maak de 2 stukken deeg in de lengte aan elkaar en knijp van alle snijranden de gaatjes samen.
 • Bestrijk de volledige lap deeg nu met een dunne laag hazelnootpasta (of kies je eigen favoriet) en rol de lap deeg daarna in de lengte op tot een lange rol.
 • Snijd deze rol nu over de lengte doormidden, maar laat één van de uiteindes heel. Draai de 2 helften vervolgens tot een soort vlecht.
 • Neem nu het vel bakpapier en snijdt dit tot een cirkel die net iets kleiner is dan je pizzasteen.
 • Leg de vlecht van deeg nu in een cirkel op het bakpapier en druk de 2 uiteinden samen.
 • Is de BBQ op temperatuur? Schuif de pizzasteen met het vlechtbrood dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak het vlechtbrood nu een half uur en controleer of het deeg dan mooi gaar en goudbruin is. Is dat niet het geval? Bak het brood dan nog 5 tot 10 minuten langer.
 • Is het vlechtbrood klaar? Haal het dan van de BBQ. Gebruik hier eventueel een pizzaschep voor.
 • Serveer het chocolade vlechtbrood in zijn geheel aan tafel en snijd het daar aan. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Chocolade Vlechtbrood

2 reacties

 1. Met Pasen wil ik dit gerecht misschien wel maken. Maar even iets bij je checken hoor: begrijp ik nu goed dat het brood en de pizza steen tegelijk op de bbq gaan? Maw de steen is dan nog koud, klopt dat?

  • Ja, dat klopt. Bij het bakken van een pizza heb je een bodem en de toppings die een ander soort hitte nodig hebben om te bakken. Daarbij wil je de pizzasteen inderdaad voorverwarmen. Hierbij is dat anders en wil je voor een gelijkmatige garing (en geen verbrande onderkant) beginnen met een koude, hoogstens warme (maar zeker niet hete) pizzasteen. Anders zou de onderkant van je brood verbranden in de tijd dat het nodig heeft om de rest van het brood gaar te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *