Parelhoen filets van de BBQ

Parelhoenfilets van de BBQ

Kip en de BBQ gaan goed samen. Je kunt zo’n beetje alle delen gebruiken, je kunt een hele kip garen op de BBQ en kip kan allerlei smaken hebben, van frisse kruidige smaken, tot zoete rubs en sauzen. Grote kans dat er bij jou regelmatig kip op de BBQ gaat dus. Een keer iets anders proberen? Ga dan eens voor deze parelhoenfilets, gemarineerd in knoflook, rozemarijn en citroen. Bijna dezelfde bereiding als kip en erg lekker!

Parelhoenfilets met knoflook & rozemarijn
Parelhoenfilets met knoflook & rozemarijn

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur

Ingrediënten

– 2 Parelhoenfilets
– 6 takjes Rozemarijn
– 2 teentjes Knoflook
– 1 Citroen
– 4 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer
– Fijne Rasp

Bereiding

Voor de bereiding van de parelhoenfilets beginnen we met het marineren. Doe dit minimaal een uur voordat je de BBQ aansteekt, maar liever nog eerder. Neem een schaal of afsluitbare bak en leg hier de parelhoenfilets in. Breng ze op smaak met peper en zout. Snipper vervolgens de teentjes knoflook goed fijn en strooi over de filets. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze klein. Strooi ook de gehakte blaadjes over de parelhoenfilets. Pak nu de rasp en rasp de schil van de citroen over de filets. Snijd nu de citroen doormidden en knijp de citroenen uit boven de schaal of bak waar de filets in liggen. Voeg tot slot ook de olijfolie toe en wentel daarna de filets een paar keer door de marinade. Dek de schaal of bak af en zet in de koeling. Laat de parelhoenfilets minimaal een uur marineren, maar lieve 4 tot 6 uur, waarbij je de filets af en toe draait in de marinade.

Ga je de BBQ aansteken? Haal dan eerst de parelhoenfilets uit de koeling. Ze kunnen dan alvast een beetje op kamertemperatuur komen. Ga bij het aansteken van de BBQ voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Haal de parelhoenfilets dan uit de marinade en leg ze op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek die dan nu in een van de filets en sluit daarna de BBQ met de deksel.

Gaar de parelhoenfilets nu tot een kerntemperatuur van 72 graden. Dit duurde bij mij een klein half uur.

Haal de parelhoenfilets van de BBQ als ze gaar zijn en laat ze vervolgens nog 5 minuutjes rusten voor je ze aansnijdt of in zijn geheel serveert. De sappen in de filets kunnen zich dan weer herverdelen, met een sappiger eindresultaat als gevolg. Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Goede avond , ik wil dit gerecht gaan maken maar ik wil er nog wat bij gaan maken dat het een heel gerecht is , wat past er goed bij de parelhoenfilet??
    Mvg berry weijers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *