Saté is misschien wel het meest gegeten BBQ gerecht in Nederland. En hoewel ik dat normaal als enorm saai zou bestempelen, hoeft een saté van de BBQ helemaal niet saai te zijn. Allereerst kun je natuurlijk prima een sateetje serveren. Maar maak hem dan in ieder geval helemaal zelf. Dat smaakt zoveel lekkerder. En wil je nog een stap verder gaan, dan kun je dit recept voor broodjes kipsaté volgen. Dan til je dat standaard sateetje van de BBQ naar een hoger niveau en serveer je toch iets speciaals!
Archieven
Pulled Chicken Kroketten
Een tijdje terug maakte ik een flinke lading Pulled Chicken en daar bleef wat van over. Toen ik daarna bij Noskos las over Pulled Pork Kroketten wist ik wat ik met mijn restje Pulled Chicken wilde doen: kroketten maken! Dit recept is dan ook gebaseerd op het recept van Dennis. Ik heb het enkel aangepast naar een recept voor pulled chicken. Het resultaat is erg lekker en viel hier in de smaak! De Pulled Pork variant ga ik ook zeker nog proberen!
Italiaans Gevulde Kip Rollade
Een rollade van de BBQ is altijd leuk om te bereiden en het wordt nog leuker als je de rollade helemaal zelf gemaakt en gevuld hebt. Dit recept, voor een Italiaans gevulde kip rollade staat niet alleen garant voor een lekkere maaltijd. Je kunt in dit recept ook nog je frustratie kwijt bij het plat maken van de kipfilets! Top combinatie dacht ik zo. Heb je nog nooit zelf een rollade gemaakt? Check dan van te voren op YouTube even hoe je een rollade moet knopen. Scheelt een hoop gedoe […]
Gestoomde Kabeljauw
Een stukje vis van de BBQ is erg lekker, maar veel mensen vinden het lastig om vis te bereiden op de BBQ. Dit omdat het grillen van vis vaak resulteert in het blijven plakken van de vis aan het rooster en vervolgens in een uit elkaar gevallen stukje vis. Met dit recept voor gestoomde kabeljauw voorkom je het vastplakken aan het rooster en heb je toch een heerlijk stukje vis van de BBQ! Serveer de kabeljauw met de simpel te maken dille mayonaise en je hebt een heerlijk visgerecht van […]
Kip Kaas Bacon Rolletjes
Vraag de gemiddelde BBQ liefhebber wat er niet mag ontbreken op een goede BBQ en je zult gegarandeerd deze 3 voorbij horen komen: Kip, Gesmolten Kaas en Bacon. Ik combineerde deze 3 en maakte heerlijke Kip Kaas Bacon Rolletjes. Een klein beetje rub, wat rook en een likje BBQ saus maakte het compleet. Klinkt dat niet top?
Flammkuchen met Ui en Spek
Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.
Gevulde Kipfilets in Bacon
Dat een heerlijk, volledig zelfgemaakt BBQ gerecht niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept voor gevulde kipfilets in bacon. Kip en bacon combineren sowieso al lekker met elkaar op de BBQ. Voeg je daar nog een vulling van champignons en ricotta aan toe, dan maak je het helemaal af. Een klein half uurtje op de BBQ garen en je hebt een heerlijk BBQ gerecht!
Pulled Pork Pizza
Pizza’s bakken op de BBQ blijft leuk. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de toppings om een nieuwe combinatie uit te vinden. Een keer een andere vlees- of vissoort, er zijn talloze kazen waar je uit kunt kiezen en vergeet ook de groenten niet. Deze keer ging ik voor een combinatie met een echte BBQ Classic: Pulled Pork. Het resultaat? Deze Pulled Pork Pizza. Compleet met coleslaw en BBQ saus!
Kip Pesto Spiesjes
Dat je voor een makkelijke BBQ niet naar de supermarkt of slager hoeft voor kant-en-klaar BBQ vlees bewijst dit recept wel. Een heerlijk spiesje van de BBQ is namelijk zo voorbereid en op de BBQ snel klaar. Deze spiesjes, met kippendijen en cherry tomaatjes zijn op smaak gebracht met een heerlijke pesto marinade, die je ook eenvoudig zelf maakt! En zeg nou zelf, dit ziet er toch veel mooier uit dan die standaard spiesjes van de plaatselijke supermarkt?
Kip Fajitas
Een tijdje geleden ontving ik een mooie Petromax Dutch Oven. De deksel van deze pan kun je ook gebruiken als koekenpan en dat bracht me op het idee om fajitas te gaan maken! Ik ging voor een variant met kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een volledige maaltijd op de BBQ te bereiden. Het is daarnaast een snel recep, maar vol met smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!
Pizza Capricciosa
Een goede pizza van de BBQ is zoveel lekkerder dan die van de lokale pizzeria! En die pizza’s uit de diepvries kun je helemaal wel gedag zeggen. Daarnaast is het ook erg leuk om met de pizzasteen aan de slag te gaan, de BBQ flink op te stoken en een heerlijke verse pizza te bakken in een paar minuutjes. Dit keer ging ik voor een echte classic: de Pizza Capricciosa. Met mozzarella, artisjokkenharten en olijven. Heerlijk toch?
Mexicaanse Bonen Burgers
Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!