kip kaas bacon uitgelicht

Kip Kaas Bacon Rolletjes

Vraag de gemiddelde BBQ liefhebber wat er niet mag ontbreken op een goede BBQ en je zult gegarandeerd deze 3 voorbij horen komen: Kip, Gesmolten Kaas en Bacon. Ik combineerde deze 3 en maakte heerlijke Kip Kaas Bacon Rolletjes. Een klein beetje rub, wat rook en een likje BBQ saus maakte het compleet. Klinkt dat niet top?

Kip, Kaas, Bacon. Wat wil je nog meer?

Hoofdgerecht/Snack

2-4 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 2 Kipfilets
- 100 gram Geraspte Kaas
- 8 plakken Bacon
- 2 eetlepels BBQ Rub
- 4 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Rookhout (optioneel)
– Kernthermometer
– Bak- of Bastingkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Leg de kipfilets op een snijplank en snijd ze overdwars doormidden, zodat je 4 dunne plakken kip hebt. Verdeel de geraspte kaas over de kip en rol ze vervolgens op.

Rol ze gelijk door de BBQ rub (maak je eigen rub of kies je favoriete uit de winkel) en vouw de plakken bacon er omheen.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel wat rookhout toe aan de brandende kolen en leg de kip kaas bacon rolletjes op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kippetjes rustig garen. Bestrijk ze na een minuut of 10 met de BBQ saus en sluit de BBQ weer met de deksel.

Na een kwartier tot 20 minuten zouden de rolletjes gaar moeten zijn. Check dit met de kernthermometer. De kerntemperatuur van de kip moet minimaal 70 graden zijn.

Zijn je kip kaas bacon rolletjes gaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Is het een hapje? Dan ga je voor één per persoon. Is het je hoofdgerecht? Dan krijgt iedereen er twee! Eet smakelijk!

4 reacties

  1. Het was zeer lekker, alleen jammer dat de kaas er grotendeels was uitgelopen.
    Wat doe ik verkeerd? Meer bacon er rond om het zo dicht mogelijk te houden? Of is er een ander trucje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *