pizza capricciosa uitgelicht

Pizza Capricciosa

Een goede pizza van de BBQ is zoveel lekkerder dan die van de lokale pizzeria! En die pizza’s uit de diepvries kun je helemaal wel gedag zeggen. Daarnaast is het ook erg leuk om met de pizzasteen aan de slag te gaan, de BBQ flink op te stoken en een heerlijke verse pizza te bakken in een paar minuutjes. Dit keer ging ik voor een echte classic: de Pizza Capricciosa. Met mozzarella, artisjokkenharten en olijven. Heerlijk toch?

Heb jij al een pizzasteen voor de BBQ? Dan kun je deze Pizza Capricciosa zelf maken!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 30 minuten

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 280 gram Bloem
- 200 ml Lauwwarm Water
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Suiker
- Versgemalen Peper
- 3 eetlepels Olijfolie
- 8 eetlepels Passata
- 1 Grote Bol Mozzarella
- 2 eetlepels Zwarte Olijven in Ringen
- 1 blik Artisjokkenharten

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Giet het water in een kom en doe hier de suiker en het gist bij. Meng ondertussen in een grote mengkom het zout door de bloem. Voeg na 5 minuutjes het mengsel van water, gist en suiker toe en meng dit door de bloem tot er een plakkerig deeg ontstaat.

Bebloem vervolgens je werkblad en stort het deeg hierop. Bebloem ook het deeg een beetje en kneed het vervolgens 10 minuten stevig door, tot er een elastische bol deeg ontstaat.

Bestrijk een schone kom met wat olijfolie en leg het deeg hierin. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt, afhankelijk van de kamertemperatuur ongeveer een uur.

Steek in dit uur de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van zo’n 250 graden. Leg je pizzasteen pas een kwartier voor je deze gaat gebruiken op de BBQ, zodat deze voor kan verwarmen, maar zeker niet te warm wordt. Snijd ondertussen ook vast de artisjokkenharten in parten en de mozzarella in plakken.

Is het deeg gerezen? Verdeel het dan in 2 gelijke delen. Bebloem je werkblad weer en rol 1 deel van het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Leg de uitrolde pizzabodem op een bebloemde pizzaschep en bestrijk de bodem dun met passata. Beleg de pizza vervolgens met de mozzarella, artisjokkenharten en olijfringen. Bestrooi je pizza met zwarte peper en je bent klaar om te bakken.

Bebloem ook je pizzasteen voordat je de pizza er op schuift. Zo krijg je de pizza er makkelijker af als deze klaar is. Schuif de pizza er vervolgens op, sluit de BBQ met de deksel en bak de pizza in 3 tot 5 minuten gaar. Het deeg is dan gaar en krokant, de mozzarella is zacht, maar loopt niet uit en de overige ingrediënten zijn warm.

Haal de pizza van de pizzasteen met je pizzaschep en wacht een paar minuutjes met aansnijden. Als de pizza een klein beetje is afgekoeld, kun je deze namelijk snijden zonder dat je alle ingrediënten er weer af schuift. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *