gevulde kipfilets in bacon uitgelicht

Gevulde Kipfilets in Bacon

Dat een heerlijk, volledig zelfgemaakt BBQ gerecht niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept voor gevulde kipfilets in bacon. Kip en bacon combineren sowieso al lekker met elkaar op de BBQ. Voeg je daar nog een vulling van champignons en ricotta aan toe, dan maak je het helemaal af. Een klein half uurtje op de BBQ garen en je hebt een heerlijk BBQ gerecht!

Kip met bacon van de BBQ? Ga voor deze gevulde kipfilets, omwikkeld met bacon!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 2 Kipfilets
- 8 plakken Gerookte Ontbijtspek
- 12 Champignons
- 4 eetlepels Ricotta
- 1 Sjalot
- 1 eetlepel Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet of Kleine Koekenpan
Keukenmachine

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Snipper de sjalot fijn. Zet nu de koekenpan op laag vuur en doe hier de olijfolie in. Laat deze warm worden en fruit de gesnipperde sjalot 3 minuutjes. Voeg vervolgens de plakjes champignon toe en bak 10 minuutjes, tot ze mooi zacht zijn.

Schep het mengsel nu uit de koekenpan en laat afkoelen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is je mengsel van ui en champignons afgekoeld? Pak dan de keukenmachine er bij en draai de champignons en uien tot een grove puree. Heb je geen keukenmachine? Hak het mengsel dan goed klein met een mes. Meng er daarna de ricotta en flink wat zwarte peper doorheen.

Leg nu beide kipfilets op een snijplank en snijd ze over de lange kant open, maar niet volledig door. Vouw de kipfilets open en verdeel je champignon ricotta mengsel over de kipfilets. Klap deze vervolgens weer dicht en rol ze in de plakken ontbijtspek. Zorg er hierbij voor dat de spek met elkaar overlapt. Je kunt de ontbijtspek eventueel vastzetten met een cocktailprikkertjes.

Is de BBQ op 160 graden? Leg de ingepakte kipfilets dan op het indirecte gedeelte, dus weg van de brandende kolen, van het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kip ongeveer 25 minuutjes, tot deze gaar is en de bacon mooi gekleurd is. Je kunt eventueel de kerntemperatuur van de kip meten. Deze moet in ieder geval 70 graden zijn.

Is de kip gaar? Haal de gevulde kipfilets dan van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *