Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!

Deze Mexicaanse Bonen Burgers zijn ideaal voor de vegetarische barbecue.

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 200 gram Zwarte Bonen uit Blik
- 100 gram Maïs uit Blik
- 1 Avocado
- 1 teentje Knoflook
- 3 Tomaten
- 3 eetlepels Olijfolie
- 4 eetlepels Paneermeel
- 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
- Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

Keukenmachine
– Vershoudfolie

Bereiding

Neem de keukenmachine en draai hierin 3 kwart van de uitgelekte zwarte bonen en maïs tot een grove puree. Doe hier de rest van de zwarte bonen en maïs bij en voeg het paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar en vorm 2 gelijke burgers van het mengsel, die qua diameter overeenkomen met je hamburgerbroodjes.

Pak de burgers per stuk in, in vershoudfolie en leg ze in de vriezer om op te stijven.

Ontdoe nu de avocado van de schil en pit en prak het vruchtvlees in een ruime kom tot een puree. Neem één tomaat en snijd deze in parten. Ontdoe ze van het vruchtvlees en snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg toe aan de kom met avocado. Knijp ook het teentje knoflook uit in de kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

Snijd ook de overige tomaten in parten en ontdoe ze van het vruchtvlees. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kommetje, samen met 1 eetlepel olijfolie, de peterselie en wat zwarte peper.

Nu alle voorbereidingen zijn gedaan en de burgers in de vriezer liggen op te stijven, is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 200 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Haal je burgers dan uit de vriezer en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze op het rooster en gril ze 4 tot 5 minuutjes per kant. Keer ze voorzichtig, want afhankelijk van de tijd dat ze hebben opgesteven in de vriezer kunnen ze wat zacht worden. Doe dit eventueel met een spatel, dan gaat het zeker goed!

Zijn je bonenburgers klaar? Snijd dan de broodjes open en rooster ze, met de gesneden kant naar beneden een minuutje op de BBQ. Haal ze er vervolgens weer vanaf, zodat je kunt beginnen met het bouwen van je burgers.

Neem hiervoor de onderkanten van de broodjes en beleg deze met 2 goede lepels guacamole. Leg hier vervolgens de bonenburgers op. Maak je burgers af met een goede schep tomatensalsa en de bovenkanten van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *