Mexicaanse Kip Zwarte Bonen Burgers

Tijd voor een Mexicaanse fiësta met deze burgers! Een heerlijke Kip Zwarte Bonen Burger, afgemaakt met tortilla chips, salsa en guacamole. Wat wil een mens nog meer? Ja ok, nog meer tortilla chips en guacamole er bij. En een maïskolf van de BBQ. En het liefst ook uienringen. En dan nog een heerlijk biertje, Corona bijvoorbeeld. Dat zou perfect zijn. Met dit hamburger recept maak je in ieder geval een goede start. Maak je zelf het feest compleet?

Deze Mexicaanse Burger bestaat uit Kip en Zwarte Bonen. Combineer dit met nacho's en guacamole en je hebt een heerlijk hamburger recept!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Zachte (Hamburger) Broodjes
- 200 gram Kipgehakt
- 100 gram Zwarte Bonen (goed uitgelekt)
- Blaadjes Verse Spinazie
- 1 Avocado
- 1 Tomaat
- 1 Rode Ui
- 2 teentjes Knoflook
- Peper & Zout
- 1 handje Tortilla Chips
- 2 eetlepels Salsa (Mild, Pittig, wat je wilt)

Bereiding

Begin met het aansteken van de BBQ om de burgers te grillen. Ga hierbij voor een goed hete BBQ, zodat de buitenkant een mooi kleurtje krijgt.

Doe nu de uitgelekte zwarte bonen in een keukenmachine en mix ze tot een puree. Doe de zwarte bonen puree in een kom en voeg er het kipgehakt aan toe. Knijp vervolgens een teen knoflook uit in de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mix alles goed door elkaar en vorm er 2 burgers van.

Ontdoe voor de Guacamole de avocado van zijn schil en pit en doe het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado en knijp er vervolgens het andere teentje knoflook bij uit. Snijd nu de tomaat in vieren en ontdoe deze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado en knoflook. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper.

Als het goed is, is ondertussen de BBQ wel heet en dus kunnen we de burgers gaan grillen. Leg ze op het rooster en gril ze 5 minuten, waarna je ze omdraait en nog 5 minuten grilt.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de broodjes vast open.

Als de burgers gaar zijn mogen ze van de BBQ. Leg nu de broodjes met de gesneden kant op het grilrooster en rooster ze een klein minuutje.

Haal de broodjes nu weer van de BBQ en bestrijk de bodem met een lepel van de salsa. Leg er vervolgens wat blaadjes spinazie op gevolgd door een goede laag tortilla chips. Daarna mag de burger er op en een goede schep van de guacamole. Maak de burger af met een paar ringen rode ui en de bovenkant van het broodje.

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *