Guacamole

Guacamole

Hoewel je hier natuurlijk komt voor de BBQ recepten vind je op mijn blog ook wat recepten waarvoor je de BBQ niet aan hoeft te steken. Wat? Ja, je leest het goed. Een BBQ blog met recepten waar je geen BBQ voor nodig hebt.. Dit guacamole recept is er één van. Het is niet per se een recept waarvoor je mijn site nodig hebt, want er staan ongetwijfeld honderden guacamole recepten op internet. Maar guacamole komt wel met regelmaat terug in mijn BBQ recepten, dus dan is het wel zo handig als ik ook het recept voor guacamole met je deel! Bij deze dus.

Homemade Guacamole Recept
Homemade Guacamole Recept

Bijgerecht

4-8 personen

15 minuten

Ingrediënten

– 2 Rijpe Avocado’s
– 1 Tomaat
– 1 teentje Knoflook
– 1 Kleine Rode Ui
– 1 Limoen
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– Knoflookpers

Bereiding

Pak er een ruime mengkom bij, waarin je alle ingrediënten gemakkelijk kunt mengen. Ontdoe de avocado’s van hun schil verwijder de pit en prak het vruchtvlees in de kom tot een grove textuur.

Snijd nu de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg bij de avocado. Snipper daarna de rode ui fijn en voeg ook toe. Pers daarna ook de teen knoflook uit boven kom.

Snijd nu de limoen doormidden en voeg het sap van de limoen toe aan de kom. Meng alles ingrediënten door elkaar tot guacamole en breng deze op smaak met versgemalen zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.

Je guacamole is nu klaar en kan geserveerd worden. Samen met één van mijn Nacho’s recepten bijvoorbeeld! Eet smakelijk!

Tip: Wil je de guacamole pas later serveren? Dan is het een tip om de pitten van de avocado’s in de guacamole te drukken. De guacamole zal dan minder snel verkleuren. Dek je kom af met wat vershoudfolie en zet de guacamole weg in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.