bacon aardappel spiesen uitgelicht

Bacon Aardappel Spiesjes

Als je met een groepje gaat BBQ'en doen spiesjes het altijd goed. Of het nu om saté gaat, groente spiesen, kebabs of whatever. Spiesjes zijn makkelijk. En bijgerechten kunnen dus ook gewoon op een spiesje. Deze keer zijn het aardappel bacon rode ui spiesjes geworden. Super eenvoudig, maar erg lekker! En ze zien er ook nog eens leuk uit! Proberen dus. Laat me weten wat je er van vond!
Op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij de BBQ? Probeer dit BBQ recept voor Bacon Aardappel spiesjes dan eens!

Bijgerecht

6 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 24 Krieltjes in Schil
- 12 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 3 Rode Uien
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- 6 Houten Spiesjes

Bereiding

Zet een pan water op en breng aan de kook. Was ondertussen de krieltjes. Voeg de krieltjes toe aan het kokende water en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet de krieltjes vervolgens af en leg op wat keukenpapier om iets droger te maken en af te laten koelen. Bestrooi ze gelijk met wat zeezout.

Leg ondertussen 6 houten spiesjes in wat water, zodat de spiesjes wat vocht opnemen en tijdens het BBQ'en niet verbranden.

Steek nu de BBQ aan en laat deze heet worden. Snijd iedere rode ui in 6 partjes en pak het gerookt ontbijtspek er bij. Neem de spiesjes uit het water.

Maak nu spiesjes, waarbij je krieltjes afwisselt met de partjes rode ui en wikkel om elk tweede krieltje een plakje spek. Je krijgt dus als volgorde op je spies: krieltje, partje rode ui, krieltje met spek, partje rode ui, enzovoort.

Als je alle spiesjes klaar hebt en de BBQ is op temperatuur dan wordt het tijd om de spiesjes af te grillen. Leg de spiesjes op het grillrooster en grill ze een minuut of 6 of tot de spek een beetje krokant is. Draai de spiesjes halverwege.

Laat de spiesjes na het grillen even een paar minuten liggen, want met name de ontbijtspek kan erg heet zijn. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *