mexicaanse maiskolven uitgelicht

Mexicaanse Maïskolven

Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je!
Maïskolven van de BBQ zijn sowieso lekker, maar dit BBQ recept voor Mexicaanse Maïskolven moet je zeker eens proberen!

Bijgerecht

4 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 4 Voorgekookte Maïskolven
- 25 gram Feta
- 1 Klein Bosje Koriander
- 1 theelepel Chilipoeder
- Rasp & Sap van een Halve Citroen
- Grof Zeezout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Leg de maïskolven op het rooster wanneer de BBQ op temperatuur is en gril ze gedurende een minuut of 10. Draai de maïskolven regelmatig.

Rasp ondertussen de citroen en hou de citroenrasp apart. Hak ook alvast de blaadjes van de koriander fijn.

Knijp op het laatste moment de halve citroen uit over de maïskolven en haal ze daarna van de BBQ.

Leg de maïskolven op een serveerplank en bestrooi ze met de citroenrasp, grof zeezout en de chilipoeder.

Rasp tot slot de feta over de maïskolven en bestrooi ze met de fijngehakte koriander. Heb je gasten die niet van koriander houden? Serveer deze dan apart. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *