Groente Kebabs

Groente Kebabs

Als ik de BBQ aan steek voor een maaltijd, hoort daar over het algemeen ook een portie groenten bij. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor, want gril een paar paprika’s en maiskolven en je bent al een heel eind. Ben je toch op zoek naar een leuk groente gerecht om te bereiden op de BBQ? Dan zijn deze groente kebabs iets voor jou! Allerlei heerlijke groenten van de BBQ, aan één spies. Heerlijk toch?

Groente van de BBQ? Probeer deze groente kebabs!
Groente van de BBQ? Probeer deze groente kebabs!

Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 3 Voorgekookte Maiskolven
– 1 Courgette
– 1 Rode Ui
– 1 Rode Paprika
– 8 Champignons
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 4 (metalen) Spiesen
Bastingkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd ondertussen de courgette in plakken en de paprika en ui in stukken ongeveer even groot als plakken courgette. Hak iedere maiskolf in 3 gelijke stukken en maak de champignons schoon.

Rijg nu alle gesneden groenten om en om aan de spiesen. Pak vervolgens de zonnebloemolie en de bastingkwast en bestrijk alle groenten met wat olie. Bestrooi de spiesen daarna rondom met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de groente kebabs op de BBQ. Leg de spiesen op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Rooster de groente spiesen nu 10 tot 15 minuten op de BBQ, tot ze heet zijn en een mooi BBQ kleurtje hebben gekregen. Draai de spiesen om de paar minuten een slag, zodat ze aan alle kanten mooi roosteren.

Haal de spiesen van de BBQ als ze klaar zijn en serveer ze direct op het bord. Of schuif alle groenten van de spiesen op een serveerplank en laat iedereen zijn favoriete groenten er tussenuit kiezen. Eet smakelijk!

Groente van de BBQ? Probeer deze groente kebabs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *