mexicaanse mais salade uitgelicht

Mexicaanse Maïs Salade

Als in Nederland de BBQ aan gaat en er buiten gegeten wordt, wil men ook altijd een salade om al het vlees dat van de BBQ komt een beetje te compenseren. Op zich een goed idee, want ik ben er een voorstander van om van een avondje BBQ een volledige maaltijd te maken. Helaas vervalt half Nederland vervolgens in het ritueel waarbij er een bak aardappelsalade op tafel wordt gezet. Dat is dan weer niet mijn idee van een volledige maaltijd. Alsof al dat eten nog niet genoeg vult. Een salade die je serveert bij de BBQ zou in mijn ogen juist licht en fris moeten zijn. En het liefst met ingrediënten die op de BBQ hebben gelegen. Deze Mexicaanse maïs salade voldoet aan alle voorwaarden en is misschien wel mijn favoriete salade om te serveren!

Op zoek naar een lekkere salade voor bij de BBQ? Deze Mexicaanse Maïs Salade is mijn favoriet!
Op zoek naar een lekkere salade voor bij de BBQ? Deze Mexicaanse Maïs Salade is mijn favoriet!

Bijgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 2 Voorgekookte Maïskolven
– 2 Bosuitjes
– 1 Bosje Koriander
– 1 Jalapeño Peper
– 1 Limoen
– 1 eetlepel Mayonaise
– 50 gram Feta
– Grof Zeezout
– 1 eetlepel Vloeibare Boter

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden.

Neem een ruime mengkom. Snijd de bosuitjes in ringen en hak de koriander door. Snipper de jalapeño peper, zonder de zaadlijsten, goed klein. Doe alles in de kom met de eetlepel mayonaise, de rasp van de limoen en het sap van een halve limoen. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de maïskolven dan met de vloeibare boter en rooster ze in 6 minuten rondom. Bestrooi ze met een klein beetje grof zeezout terwijl ze op de BBQ liggen.

Haal de maïskolven vervolgens van de BBQ en laat ze iets afkoelen. Snijd daarna met een scherp mes de maïs van de kolven. Voeg de maïs toe aan de overige ingrdiënten en hussel even door. Schep de salade daarna in een serveerschaal.

Rasp nu tot slot de feta over de salade en serveer de salade daarna. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *