indiase maiskolven uitgelicht

Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?

Mais van de BBQ? Ga voor deze maiskolven met een Indiaas tintje!
Mais van de BBQ? Ga voor deze maiskolven met een Indiaas tintje!

Bijgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Voorgekookte Maïskolven
– 2 eetlepels Curry Madras Kruiden
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– 1 eetlepel Sesamzaad
– 1 Lente Ui

Bereiding

Meng in een kommetje de zonnebloemolie met de curry madras kruiden en smeer de maïskolven er rondom mee in. Dek de maïskolven af, zodat de smaken een beetje in kunnen trekken.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd ondertussen de lente ui in ringetjes en pak het sesamzaad er vast bij.

Is de BBQ op temperatuur? Gril de maïskolven dan rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 8 minuutjes. Keer ze geregeld en let op dat ze niet verbranden.

Zijn de maïskolven genoeg gegrild? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een bord. Strooi rondom de sesamzaadjes over de maïs en strooi ook de lente ui er over. Serveer de maïskolven vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *