indiase raita burgers uitgelicht

Indiase Burgers Met Raita

Vorige week kregen we onverwacht eters en moest ik mijn reputatie als burger bouwer waarmaken. De winkels waren echter al dicht, dus ik moest het doen met wat ik in huis had. En dat is gelukt! Waar je normaal van me gewend bent dat mijn burgers flinke stapels zijn, valt dat nu mee. Deze Indiase burger gaat namelijk in een pitabroodje en probeer daar maar eens in te stapelen.. Al met al erg tevreden met het resultaat en de smaak van deze Indiase burgers met Raita, dus ik zou zeggen: Proberen!
Ga op de Indiase tour met dit burger recept voor Indiase Raita Burgers!

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 4 Grote Pitabroodjes
- 500 gram Rundergehakt
- 1 eetlepel Curry Madras Kruiden (Jonnie Boer)
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 2 theelepels Chilipoeder
- 2 Bosuitjes
- 2 teentjes Knoflook
- Grof Zeezout
- Versgemalen Zwarte Peper

Voor de Raita:
- 4 eetlepel Griekse Yoghurt
- 2 eetlepels Citroensap
- Een halve Komkommer
- 1 teentje Knoflook
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Komzijnzaad Gemalen
- 1 eetlepel Gedroogde Koriander
- 1 theelepel Grof Zeezout
- 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper

Bereiding

Doe het gehakt in een kom. Knijp er de teentjes knoflook in uit en voeg de curry kruiden, het paprikapoeder en het chilipoeder er aan toe. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak vervolgens goed klein. Voeg de bosui toe aan de kom, breng nog op smaak met een beetje zout en versgemalen zwarte peper en meng alles goed door elkaar.

Vorm vervolgens 4 burgers van het gehaktmengsel en leg ze op een bord of schaal. Dek de burgers af en zet in de koelkast.

Neem vervolgens een kom en doe daar de Griekse yoghurt in. Knijp het teentje knoflook uit in de kom en voeg er het citroensap, de kurkuma, het paprikapoeder, het gemalen komijnzaad en de koriander aan toe. Meng goed door.

Schil nu de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de kern van de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Roer de helft van de blokjes komkommer door de Griekse yoghurt en houd de andere helft apart. Breng de Raita nog op smaak met wat peper en zout.

Steek nu de BBQ aan om de burgers en de pitabroodjes te grillen. Ga voor een temperatuur van zo'n 180 tot 200 graden. Haal, terwijl de BBQ heet wordt, je burgers alvast uit de koelkast.

Als de BBQ heet is mogen de burgers op het rooster. Gril de burgers 3 á 4 minuutjes aan iedere kant en haal ze van de BBQ. Leg ze op een bord en dek dit af met aluminiumfolie. Leg vervolgens de pitabroodjes op het grilrooster en gril 30 seconden aan iedere kant.

Het bouwen van de burgers:

Snijd de pitabroodjes voorzichtig zover open dat je de burgers er in kunt schuiven. Doe op iedere burger een flinke lepel van de Raita en top de burger af met wat van de blokjes komkommer. Geniet ervan!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *