Gevulde portobello's van de BBQ

Portobello’s met Spinazie & Geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht van de BBQ, dat niet te ingewikkeld is, maar waarmee je wel de nodige groente binnen krijgt? Of krijg je vegetarische eters en wil je ook hen wel een mooi BBQ gerecht serveren in plaats van die saaie vleesvervangers? Dan zijn deze portobello’s met spinazie en geitenkaas iets voor jou! De bereiding is eenvoudig en snel, de smaak is heerlijk en deze portobello’s zien er ook nog eens prachtig uit wanneer je ze serveert!

Bijgerecht of Vegetarische BBQ? Deze gevulde portobello's kunnen altijd!
Bijgerecht of Vegetarische BBQ? Deze gevulde portobello's kunnen altijd!

Bijgerecht

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 2 Portobello’s
– 200 gram Verse Bladspinazie
– 50 gram Zachte Geitenkaas
– 1 Teen Knoflook
– Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Wok of Hapjespan
– Vergiet

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Zet een wok of hapjespan op laag vuur en laat deze even warm worden. Voeg een eetlepel olijfolie toe en laat ook deze even warm worden. Snijd de knoflook fijn en bak 2 minuutjes in de pan en laat vervolgens alle spinazie slinken. Schep de spinazie vervolgens over in het vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Hak vervolgens de spinazie grof door.

Maak nu de portobello’s schoon en verwijder de stam zodat je ze kunt vullen. Vul ze met de spinazie en brokkel er vervolgens de geitenkaas overheen.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de portobello’s dan op, het indirecte deel van, de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de portobello’s nu ongeveer 10 minuten, tot de geitenkaas een klein beetje begint te kleuren. Haal de portobello’s nu van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Druppel er nog wat olijfolie over en strooi er wat versgemalen zwarte peper overheen. Serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *