Rosemary Lemon Potatoes

Rosemary Lemon Potatoes

Bijgerechten horen bij een goede BBQ en bij mij komen de bijgerechten bijna altijd ook van de BBQ. Dat kunnen gerechten met groenten zijn, of een aardappelgerecht als deze Rosemary Lemon Potatoes. Een eenvoudig recept met veel smaak, dat heerlijk is om te serveren bij een mooi stuk vlees van de BBQ. Dus print dit recept, haal de boodschappen en serveer dit bijgerecht eens als je de volgende keer de BBQ aansteekt!

Op zoek naar een mooi aardappelgerecht van de BBQ? Probeer deze aardappeltjes met rozemarijn en citroen eens!
Op zoek naar een mooi aardappelgerecht van de BBQ? Probeer deze aardappeltjes met rozemarijn en citroen eens!

Bijgerecht

4-6 personen

1 uur

Ingrediënten

– 800 gram Iets Kruimige Aardappelen
– 2 teentjes Knoflook
– 1 klein bosje Verse Rozemarijn
– 1 Citroen
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
– 3 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– BBQ Bestendige Schaal
– Rasp

Bereiding

Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Snijd de aardappelen in kwarten en doe deze in een pan. Vul de pan zover met water dat de aardappelen onder staan en breng het water aan de kook. Kookt het water? Kook de aardappelen dan 5 minuten en giet het water daarna af. Laat de aardappelen een beetje afkoelen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur tussen de 200 en 220 graden.

Doe de iets afgekoelde aardappelen in en schaal of pan die op de BBQ kan. Dit is in feite iedere schaal of pan die ook in de oven kan, maar waarvan je het niet erg vindt als deze wat aanslag krijgt omdat je hem op de BBQ gebruikt.

Voeg de olijfolie toe aan de aardappelen. Snipper de teentjes knoflook goed fijn en voeg ook toe. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak goed door. Voeg de gehakte blaadjes ook toe aan de aardappelen. Rasp vervolgens de schil van de citroen over de aardappelen en voeg het sap van de helft van de citroen toe. Breng het geheel vervolgens verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zeezout en meng alles door elkaar.

Is de BBQ ondertussen op temperatuur? Dan mag de schaal of pan met aardappelen op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en rooster de aardappelen 30 tot 40 minuten, waarbij je de aardappeltjes om de 10 minuten even omschept.

Zijn de aardappeltjes mooi van kleur, krokant van buiten en zacht van binnen? Dan mogen ze van de BBQ. Laat de aardappeltjes iets afkoelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *