halloumi burgers uitgelicht

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op je to-do lijst. Of beter nog, schrijf de ingrediënten op de boodschappenlijst!

Dee vegetarische halloumi burgers van DJ BBQ zijn een ware smaakexplosie!
Dee vegetarische halloumi burgers van DJ BBQ zijn een ware smaakexplosie!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 225 gram Halloumi
– 2 handjes Rucola
– 1 Avocado
– 1 Tomaat
– 1 Granaatappel
– 1 Limoen
– 2 theelepels Paprikapoeder
– 1 mespunt Chilipoeder
– Versgemalen Zwarte Peper
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– Blender/Staafmixer
– Zeef
– Steelpannetje
– Rasp

Bereiding

Neem de granaatappel en snijd deze doormidden. Neem nu een helft en houd deze zo vast dat gesneden kant zich tegen je vingers aan bevind en houd hem boven een kom of bord. Sla nu met een pollepel op de achterkant van de granaatappel om de pitjes uit de granaatappel te krijgen. Doe dit ook met de andere helft.

Doe alle granaatappelpitjes in de blender en draai het tot pulp. Giet de pulp vervolgens in de zeef, waarbij je het sap van de granaatappel opvangt in het steelpannetje.

Zet de steelpan nu op laag vuur en breng het granaatappelsap rustig aan de kook. Laat dit 20 minuutjes rustig pruttelen, tot het sap is ingedikt tot ongeveer de helft. Haal de pan nu van het vuur en laat de granaatappel siroop afkoelen.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden.

Meng in een klein kommetje de olijfolie met het paprikapoeder, chilipoeder en wat zwarte peper. Snijd de plak halloumi overdwars doormidden, zodat je 2 dunne plakken hebt. Haal de plakken halloumi door het olijfolie/kruidenmengsel en leg ze vervolgens op een bord. Rasp er de rasp van de limoen overheen.

Prak nu de avocado tot een puree en meng dit met het sap van de limoen. Snijd ook de tomaat in plakken.

Is de BBQ op temperatuur? Grill de halloumi dan 2 minuten per kant op het rooster en rooster de laatste minuut de opengesneden broodjes even mee.

Beleg de onderste helften van de broodjes met de avocado en leg hier vervolgens de plakken halloumi op. Leg hier vervolgens een paar plakken tomaat op en lepel er vervolgens wat van de granaatappel siroop overheen. Nu gaat er een handje rucola op de burger, gevolgd door de bovenste helften van de broodjes. Serveer de halloumi burgers direct. Eet smakelijk!

Ben je ook benieuwd naar Fire Food van DJ BBQ? Het boek is Engelstalig en je bestelt het hier voor €16,99.

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *