Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!

Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Porties: 4
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 1 zak Tortilla Chips
- 2 Maïskolven (voorgekookt)
- 75 gram Feta
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 1 Limoen
- 2 eetlepels Mayonaise
- 2 eetlepels Crème Fraîche
- 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
- 0,5 theelepel Chilipoeder
- 2 eetlepels Roomboter
- 5 takjes Koriander
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Rasp
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga daarbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
- Haal de maiskolven uit de verpakking. Zijn ze nog niet voorgekookt? Kook ze dan eerst 5 minuten.
- Is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de maiskolven dan rondom met roomboter en gril ze in 5 minuten rondom mooi van kleur. Haal de maiskolven vervolgens weer van de BBQ en laat ze even afkoelen.
- Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Is de mais afgekoeld? Snijd dan met een scherp mes de maiskorrels van de kolven en doe deze in een ruime kom. Voeg hier de mayonaise, crème fraîche, het sap van de limoen en de helft van de geraspte cheddar aan toe en roer alles door elkaar.
- Neem nu de skillet en verdeel de tortilla chips over de bodem. Schep er vervolgens het zojuist gemaakte mengsel overheen. Verdeel daarna de rest van de cheddar over de pan en rasp de feta over de nacho’s. strooi tot slot het gerookt paprikapoeder en chilipoeder over de nacho’s.
- Zet de skillet nu op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de nacho’s 10 minuten op de BBQ, zodat de kaas mooi kan smelten en alles lekker warm is.
- Haal de skillet nu weer van de BBQ. Hak de blaadjes koriander fijn en strooi over de nacho’s voor je de street corn nacho’s serveert. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!


Heerlijk, mijn vriendin is grote liefhebber van nachos. Ik normaal niet zo, maar deze versie (vooral met wat rookhout) vind ik heerlijk!
Goed om te horen 😄
Super lekker. Ik gebruik een blikje mais, gaat net iets sneller…
Bak je de maiskorrels dan nog wel even aan? Dat geeft nog meer smaak aan dit gerecht 🙂 Verder goed dat je hier even onder reageert. Ze staan hier ook gelijk weer op de planning!
Absolute topper is dit recept! Ik doe ook nog limoen rasp door het mengsel heen. Maakt het nog ff wat frisser. Verder doe ik de kruiden door het mengsel IPV er bovenop. Vanavond weer voor 16 man. Teaser voor de rest vd avond.
Goede aanvullingen!