Barbecue Recept: Gestoomde Kabeljauw

Gestoomde Kabeljauw

Een stukje vis van de BBQ is erg lekker, maar veel mensen vinden het lastig om vis te bereiden op de BBQ. Dit omdat het grillen van vis vaak resulteert in het blijven plakken van de vis aan het rooster en vervolgens in een uit elkaar gevallen stukje vis. Met dit recept voor gestoomde kabeljauw voorkom je het vastplakken aan het rooster en heb je toch een heerlijk stukje vis van de BBQ! Serveer de kabeljauw met de simpel te maken dille mayonaise en je hebt een heerlijk visgerecht van de BBQ!

Vis van de Barbecue? Deze gestoomde kabeljauw met dille mayonaise is een aanrader!

Hoofdgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 800 gram Kabeljauw
- 50 milliliter Mayonaise
- 50 milliliter Crème Fraîche
- 2 eetlepels Verse Dille
- 1 eetlepel Citroensap
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zout
- 1 Sinaasappel
- 2 Grapefruits
- 1 liter Kokend Water
- 1 Groente Bouillon Blokje

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Lage Ronde Pan
– Rooster met Gaatjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Meng in een kommetje de mayonaise, crème fraîche, dille en het citroensap en breng dit sausje op smaak met peper en zout.

Haal de kabeljauw uit de koeling en snijd deze in 4 gelijke delen. Breng ze op smaak met peper en zout en de rasp van de sinaasappel.

Ze de lage ronde pan (ik gebruikte een paella pan) op het indirecte deel van de BBQ en doe er het bouillonblokje in. Giet er vervolgens het kokend water in. Snijd de grapefruits en de sinaasappel doormidden en knijp ze uit boven de pan. Doe de uitgeknepen schillen ook in de pan.

Leg nu de stukken kabeljauw op het gaatjes rooster (ik heb een goedkoop pizzarooster dat ik hiervoor gebruik). Zet dit rooster op de pan die je al op de BBQ hebt staan en sluit de BBQ met de deksel.

Laat de kabeljauw nu in 11 á 12 minuutjes gaar stomen, tot ze beginnen te ‘vlokken’. Vlokken wil zeggen dat de vlokken van de vis uit elkaar gaan als je er met je vinger langs gaat. Haal de stukken kabeljauw vervolgens van de BBQ en serveer ze direct met de dille mayonaise. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *