Kip Fajitas

Een tijdje geleden ontving ik een mooie Petromax Dutch Oven. De deksel van deze pan kun je ook gebruiken als koekenpan en dat bracht me op het idee om fajitas te gaan maken! Ik ging voor een variant met kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een volledige maaltijd op de BBQ te bereiden. Het is daarnaast een snel recep, maar vol met smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

Een heerlijk recept voor Kip Fajitas van de BBQ!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten

Ingrediënten

– 800 gram Kippendijen
– 8 Tortilla Wraps
– 3 Paprika’s
– 3 Uien
– 100 gram Maïs
– 2 Avocado’s
– 3 Tomaten
– 1 Rode Ui
– 2 eetlepels Gehakte Verse Peterselie
– 2 teentjes Knoflook
– 2 eetlepels Ingelegde Jalapeños
– 1 eetlepel Paprikapoeder
– 2 theelepels Chilipoeder
– 2 theelepels Knoflookpoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 theelepel Zout
– 1 eetlepel Gemalen Zwarte Peper
– 4 eetlepels Olijfolie
– 8 eetlepels Crème Fraîche

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Grote Gietijzeren Koekenpan of Dutch Oven

Bereiding

Neem een klein kommetje en meng hierin het paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, de chili, komijn en de zwarte peper. Neem vervolgens de kippendijen en bestrooi ze met het zojuiste gemaakt kruidenmengsel. Dek de kippendijen af en zet even weg.

Snijd ondertussen de uien in ringen en de paprika’s in dunne repen. Zet deze aan de kant en pak de avocado erbij. Ontdoe deze van zijn schil en pit en prak hem in een kom. Snijd een tomaat in vieren en ontdoe ieder partje van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en doe deze bij de avocado in de kom. Knijp ook een teentje knoflook uit in de kom en meng de ingrediënten tot guacamole.

Snijd ook de overige tomaten in vieren en ontdoe ze van hun vruchtvlees. Snijd ze in kleine blokjes en doe deze, samen met de gehakte peterselie en 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Snipper de rode ui daarna fijn en voeg ook deze toe Meng alles door elkaar en zet aan de kant.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Gril de kippendijen dan 5 minuutjes aan iedere zijde op de BBQ. Haal de kippendijen nu van de BBQ en zet gelijk de gietijzeren pan op het rooster. Voeg de olijfolie toe en laat deze warm worden.

Is de pan warm? Voeg dan de uien toe en bak deze 5 minuutjes. Voeg daarna de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg hierna de maïs en de ingelegde ringen jalapeño toe en roer deze door de pan.

Snijd nu de kip in kleine stukken en voeg ook deze toe aan de pan. Warm alles nog een paar minuten door en haal de pan dan van de BBQ.

Nu heb je de tijd om je wraps even op te warmen op de BBQ. Leg ze direct op het rooster en rooster ze 30 seconden per kant op de BBQ. Leg de opgewarmde wraps op een bord.

Als ook de wraps warm zijn kan iedereen aan tafel! Ze de pan met je kip en groenten op tafel, samen met de wraps, guacamole, salsa van tomaten en de crème fraîche en laat iedereen zijn eigen fajita samenstellen. Heb je echte liefhebbers van pittig eten? Zet dan ook een flesje tabasco op tafel! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *