Pulled pork pizza

Pulled Pork Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ blijft leuk. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de toppings om een nieuwe combinatie uit te vinden. Een keer een andere vlees- of vissoort, er zijn talloze kazen waar je uit kunt kiezen en vergeet ook de groenten niet. Deze keer ging ik voor een combinatie met een echte BBQ Classic: Pulled Pork. Het resultaat? Deze Pulled Pork Pizza. Compleet met coleslaw en BBQ saus!

Pizza combineren met een echte BBQ Classic? Ga dan voor dit pizza recept met pulled pork!
Pizza combineren met een echte BBQ Classic? Ga dan voor dit pizza recept met pulled pork!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 280 gram Bloem
- 200 ml Lauwwarm Water
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 eetlepel Suiker
- 0,5 theelepel Zout
- 1 eetlepel Olijfolie
- 4 eetlepels Passata
- 1 Ui
- 150 gram Pulled Pork
- 80 gram Geraspte Cheddar
- 50 gram Coleslaw
- 4 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Neem een kom en doe hierin het lauwwarme water, de gist en de suiker. Laat dit even staan, tot de gist begint te werken. Er ontstaat een soort schuimlaag.

Doe in een grote mengkom de bloem en meng hier eerst het zout doorheen. Voeg vervolgens het mengsel van water, gist en suiker toe en daarna ook de olijfolie. Meng de ingrediënten goed door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat.

Bebloem nu je werkblad en stort het deeg er op. Strooi ook een beetje bloem over je deeg en kneed het vervolgens 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.

Neem nu een schone kom en vet deze in met een beetje olie. Leg je deegbal in de kom en dek de kom vervolgens af met een natte theedoek. Laat het deeg nu een uur rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.

Terwijl het deeg staat te rijzen heb je de tijd om de overige voorbereidingen te treffen. Begin met het snijden van de ui in dunne ringen en zet daarna ook de passata, pulled pork, coleslaw, geraspte cheddar, en de BBQ saus klaar.

Steek daarna de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 250 graden. Leg je pizzasteen ongeveer een kwartier voordat je de pizza’s gaat bakken op de BBQ, zodat deze kan voorverwarmen. Doe dit niet te vroeg, want dan kan de steen te heet worden en je pizza snel verbranden.

Is je deeg genoeg gerezen? Verdeel het dan in 2 gelijke delen. Bebloem je werkblad opnieuw en rol een deel uit tot een pizzabodem van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de pizzabodem op je pizzaschep en bestrijk hem met de helft van de passata. Beleg je pizza vervolgens met wat uienringen, de helft van de pulled pork en de helft van de cheddar.

Schuif de pizza nu op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. In 3 tot 5 minuten zou de pizzabodem gaar en knapperig moeten zijn en je toppings warm. Haal je pizza dan weer van de BBQ met je pizzaschep en laat deze een paar minuutjes afkoelen. Schep er nu wat van de coleslaw op en maak de pizza af met wat BBQ saus.

Herhaal het uitrollen, beleggen en bakken van de pizza met het tweede deel van je deeg terwijl je van de eerste smult. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *