jerk chicken burgers uitgelicht

Jerk Chicken Burgers

Vandaag een recept voor Jerk Chicken Burgers, want het is tenslotte Burger Friday! Jerk is de manier van BBQ’en in Jamaica en er bestaan dan ook diverse Jerk BBQ gerechten, met uiteenlopende vleessoorten. Jerk Chicken is wellicht de bekendste en die toverde ik dan weer om tot een burger. Ik kreeg een tijdje terug namelijk de serie rubs van Den Noskos en daar zat ook een rub bij voor Jerk. Mocht je de rub nergens kunnen vinden, dan kun je online vast ergens een receptje vinden om zelf een Jerk […]

gerookte kip uitgelicht

Gerookte Kip

Gerookte kip. We kennen het allemaal uit de supermarkt en gebruiken het ongetwijfeld wel eens in een salade of ander recept. Maar wist je dat het zelf roken van kip supermakkelijk is en nog veel lekkerder dan dat gerookte kippetje uit de supermarkt? Probeer dit recept één keer en ik durf te wedden dat je vaker zelf kipfilets staat te roken!

beenham honing mosterd uitgelicht

Beenham Honing Mosterd

Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen? Recept Video Beenham Honing Mosterd De bereiding van deze beenham honing mosterd op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd, zodat je snel een idee krijgt […]

sundried tomatoe chicken burger uitgelicht

Sundried Tomato Chicken Burgers

Oh jawel, het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Kipburgers deze keer, want die zijn hier thuis favoriet. Ik ging voor een burger met bacon, avocado en een mengsel van gekarameliseerde uien en zongedroogde tomaatjes. Klinkt goed toch? Was het ook! Salade er bij en mijn maaltijd was compleet! Ga jij vandaag ook voor deze kipburger? Of ga je voor een andere heerlijke hamburger uit mijn Burger Friday collectie?

butterflied tandoori kip uitgelicht

Butterflied Tandoori Kip

Op vakantie vind ik het altijd lekker om een keer Indiaas te eten. Kip Tandoori is dan één van mijn favoriete gerechten, maar toch had ik het zelf nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen dus. Echte Kip Tandoori wordt geroosterd in een Tandoor. Dit is een tonvormige houtoven, die goed heet wordt opgestookt. Ik heb uiteraard geen Tandoor en omdat ik een hele kip bereidt ben ik ook voor een iets lagere temperatuur gegaan. De smaak van de houtoven laat ik terugkomen door een klein beetje […]

atomic buffalo turds uitgelicht

Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!  

thaise kipburgers uitgelicht

Thaise Kip Burgers

Ja, daar zijn we weer met een hamburger! Mijn burger verslaving is weer boven komen drijven en deze keer gaan we op de Thaise toer. Ik maakte deze Thaise Kip Burgers en die zijn zeker een aanrader! Lekker kipgehakt en een frisse salade er op. Wat pinda’s en zelfs pindakaas en je bent er. Heerlijk met een lekker biertje en dus een prima burger om het weekend mee in te gaan! Oh, en ze zijn ook nog eens zo klaar!

kip caprese burgers closeup

Kip Caprese Burgers

Nu de lente er weer is en het ‘s avonds al weer langer licht blijft, gaat de BBQ ook op vrijdag vaak aan. Ik houd het dan wel redelijk eenvoudig door voor hamburgers te gaan. Vanaf nu dus iedere vrijdag ‘Hamburgerdag’. Doe je mee? Er staan al heel wat burger recepten online en vanaf nu volgt er elke week een nieuwe! Dit keer gaan we op de Italiaanse toer met deze kip Caprese burgers!

coca cola drumsticks uitgelicht

Coca Cola Drumsticks

Ik had al wel vaker gelezen dat je BBQ saus kunt maken op basis van Cola. Ik was ook al een keer een recept tegen gekomen van een kip op colablikje. De bierblikkip, maar dan met cola zeg maar. Ik ging echter voor drumsticks, omdat dat iets makkelijker te bereiden is in combinatie met bijgerechten. Het werden dus kip drumsticks met een sticky Coca Cola saus. Heerlijk!

babi pangang van de bbq uitgelicht

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel!  

vietnamese kippenbouten uitgelicht

Vietnamese Kippenbouten

Een lekker kippetje van de BBQ is altijd goed! Of het nou heerlijke kippendijen spiesen zijn, een Beer Can Chicken of een lekkere kipburger. Deze keer ging ik voor kippenbouten, die ik een Vietnamese marinade meegaf. Dit, in combinatie met de smaak en het mooie kleurtje dat het rookhout geeft, zorgde voor een heerlijk sappig resultaat. En dan aan tafel lekker kluiven. Want dat hoort er ook bij!

Gevulde tomaten van de BBQ

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?