kip caprese burgers closeup

Kip Caprese Burgers

Nu de lente er weer is en het 's avonds al weer langer licht blijft, gaat de BBQ ook op vrijdag vaak aan. Ik houd het dan wel redelijk eenvoudig door voor hamburgers te gaan. Vanaf nu dus iedere vrijdag 'Hamburgerdag'. Doe je mee? Er staan al heel wat burger recepten online en vanaf nu volgt er elke week een nieuwe! Dit keer gaan we op de Italiaanse toer met deze kip Caprese burgers!
Vrijdag is vanaf nu 'Hamburgerdag'! Met dit hamburger recept voor Kip Caprese Burgers trap ik deze reeks af!

Hoofdgerecht

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 300 gram Kipgehakt
- 2 eetlepels Groene Pesto
- 1 handje Rucola
- 1 Tomaat
- 1 Bol Mozzarella
- 10 blaadjes Basilicum
- Versgemalen Zwarte Peper & Zout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden.

Doe het kipgehakt in een mengkom en breng op smaak met peper en zout. Maak je handen nat en vorm twee gelijke burgers van het gehakt.

Snijd de broodjes vast open en de tomaat en mozzarella in plakken.

Is de BBQ heet? Leg de burgers dan op de het grilrooster. Gril de burgers in 8 tot 10 minuten gaar, waarbij je de burgers halverwege omdraait.

Haal de burgers van de BBQ als ze gaar zijn. Leg nu de broodjes met de gesneden kant naar beneden op het rooster en roost er een minuutje.

Haal de broodjes weer van het rooster en smeer de onderste helften in met de pesto. Verdeel de rucola er over en leg vervolgens de burgers er op. Verdeel daarna de pakken mozzarella over de burgers en daarna de basilicum en tomaat. Maak het broodje af met de bovenste helft en serveer direct. Eet smakelijk!

Hamburgerdag

Doe jij vanaf nu mee met mijn 'Hamburgerdag'? Deel dan je foto's met me op social media. Gebruik #bbqjunkie, #burgerfriday of #hamburgerdag en ik weet ze te vinden! Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *