
Ingrediënten
- 6 Kip Drumsticks
- 1 blikje Coca Cola
- 1 Ui
- 50 gram Donkere Basterdsuiker
- 2 eetlepels Ketchup
- 2 el Worcestershire Saus
- 1 teentje Knoflook
- 1 Rode Peper
Overige benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Siliconen Bakkwast
Bereiding
Voor dit recept beginnen we met de marinade voor de drumsticks. We willen de kip minimaal 4 uur laten marineren, maar je kunt dit dus ook prima de avond van te voren doen.
Snipper voor de marinade de ui en het teentje knoflook fijn en doe deze in een kom. Snijd ook de rode peper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de Coca Cola, suiker ketchup en Worcestershire saus en meng alles even door elkaar.
Doe de drumsticks in een diepvrieszak en giet er de marinade bij. Knoop de zak dicht en leg in de koelkast om te marineren.
Heeft de kip lang genoeg gemarineerd? Haal de drumsticks dan uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze klaar voor indirect garen op een temperatuur van 160 graden.
Haal de drumsticks, terwijl de BBQ warm wordt, uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg. Giet deze in een steelpannetje en zet op laag vuur om in te dikken tot een saus.
Als de BBQ op temperatuur is mogen de drumsticks op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de drumsticks gedurende 40 minuten. Zorg ondertussen dat de marinade indikt tot een saus die de dikte heeft van BBQ saus.
Na 40 minuten mogen de drumsticks ingesmeerd worden met de saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de kip nog 10 minuten. Smeer de drumsticks dan nog één keer in met de saus en sluit de BBQ nog één keer met de deksel. De kip mag nu nog 10 minuten garen. Haal de drumsticks vervolgens van de BBQ, laat ze 5 minuutjes rusten en serveer daarna. Eet smakelijk!