

Bijgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 4 Tomaten
- 100 gram Geraspte Kaas
- 4 eetlepels Pijnboompitten
- 1 handje Verse Peterselie
- 1 eetlepel Olijfolie
Overige benodigdheden
- Aluminium schaal voor op de BBQ
Bereiding
Steek de BBQ aan en zorg dat je hierbij een indirect gedeelte hebt. Dat houdt in dat een deel van het grillrooster zicht niet direct boven je kolen bevindt. De temperatuur is niet heel belangrijk en kun je afstemmen op de rest van je BBQ maaltijd.
Snijd, terwijl de BBQ warm wordt, de tomaten doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Hak de peterselie fijn en doe deze in een kom, met de geraspte kaas en pijnboompitten. Meng dit even goed door elkaar en vul vervolgens iedere halve tomaat met je mengsel.
Zet de tomaten nu in je aluminium schaal, of in een andere schaal of pan die op de BBQ kan. Druppel vervolgens wat olijfolie over alle tomaten.
De tomaten zijn nu klaar om op de BBQ te gaan. Het is natuurlijk wel zo fijn als de tomaten ongeveer tegelijk klaar zijn als de rest van je maaltijd, dus houdt daar rekening mee.
Zet de aluminium bak of schaal op het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de tomaten tot ze warm zijn en de kaas gesmolten is. Bij een temperatuur van 160 graden is ongeveer 20 minuten op de BBQ genoeg, warmer is korter en kouder langer.
Haal de tomaten vervolgens van de BBQ en serveer ze naast een mooi stuk vlees, wat aardappeltjes en misschien een frisse salade en je hebt een volledige maaltijd. Eet smakelijk!