Gevulde tomaten van de BBQ

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?
Deze gevulde tomaten zijn makkelijk voor te bereiden, snel klaar en heerlijk bij een mooi stukje vlees!
Deze gevulde tomaten zijn makkelijk voor te bereiden, snel klaar en heerlijk bij een mooi stukje vlees!

Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 4 Tomaten
- 100 gram Geraspte Kaas
- 4 eetlepels Pijnboompitten
- 1 handje Verse Peterselie
- 1 eetlepel Olijfolie

Overige benodigdheden

- Aluminium schaal voor op de BBQ

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg dat je hierbij een indirect gedeelte hebt. Dat houdt in dat een deel van het grillrooster zicht niet direct boven je kolen bevindt. De temperatuur is niet heel belangrijk en kun je afstemmen op de rest van je BBQ maaltijd.

Snijd, terwijl de BBQ warm wordt, de tomaten doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Hak de peterselie fijn en doe deze in een kom, met de geraspte kaas en pijnboompitten. Meng dit even goed door elkaar en vul vervolgens iedere halve tomaat met je mengsel.

Zet de tomaten nu in je aluminium schaal, of in een andere schaal of pan die op de BBQ kan. Druppel vervolgens wat olijfolie over alle tomaten.

De tomaten zijn nu klaar om op de BBQ te gaan. Het is natuurlijk wel zo fijn als de tomaten ongeveer tegelijk klaar zijn als de rest van je maaltijd, dus houdt daar rekening mee.

Zet de aluminium bak of schaal op het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de tomaten tot ze warm zijn en de kaas gesmolten is. Bij een temperatuur van 160 graden is ongeveer 20 minuten op de BBQ genoeg, warmer is korter en kouder langer.

Haal de tomaten vervolgens van de BBQ en serveer ze naast een mooi stuk vlees, wat aardappeltjes en misschien een frisse salade en je hebt een volledige maaltijd. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *