jerk chicken burgers uitgelicht

Jerk Chicken Burgers

Vandaag een recept voor Jerk Chicken Burgers, want het is tenslotte Burger Friday! Jerk is de manier van BBQ'en in Jamaica en er bestaan dan ook diverse Jerk BBQ gerechten, met uiteenlopende vleessoorten. Jerk Chicken is wellicht de bekendste en die toverde ik dan weer om tot een burger. Ik kreeg een tijdje terug namelijk de serie rubs van Den Noskos en daar zat ook een rub bij voor Jerk. Mocht je de rub nergens kunnen vinden, dan kun je online vast ergens een receptje vinden om zelf een Jerk rub te maken, maar ik ben wel fan van de Noskos rub!
Op de Jamaicaanse toer met Jerk Chicken, maar dan omgetoverd tot een burger!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 300 gram Kipgehakt
- 3 eetlepels Noskos The Jerk
- 1 Avocado
- 1 Rode Ui
- 1 Tomaat
- 0,5 Mango
- 1 Rode Peper
- 1 eetlepel Fijngehakte Verse Koriander
- Versgemalen Zwarte Peper

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Doe het kipgehakt in een mengkom en meng er de Noskos The Jerk rub doorheen. Vorm 2 gelijke burgers van je kipgehakt en let er hierbij op de dat burgers net iets groter zijn dan de diameter van je broodjes.

Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes en ontdoe de rode peper van zijn zaadjes. Snijd ook de peper klein en meng dit in een kommetje met de mango en de fijngehakte koriander.

Inmiddels is de BBQ waarschijnlijk wel op temperatuur en mogen de burgers op het grilrooster. Gril de kipburgers 5 minuten aan beide kanten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Ontdoe, terwijl de burgers garen, de avocado van zijn schil en pit en prak deze fijn in een kommetje. Breng de avocado op smaak met wat zwarte peper. Snijd nu ook de tomaat in plakken en de rode ui in ringen.

Zijn de burgers gaar? Haal ze dan van de BBQ en snijd je broodjes open. Rooster deze, met de gesneden kant naar beneden 2 minuutjes op de BBQ en haal ze er weer af.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en verdeel hier de avocado over. Leg er vervolgens wat uienringen en plakken tomaat op, gevolgd door de burgers. Maak je Jerk Chicken Burgers af met een goede lepel mango salsa en de bovenste helften van de broodjes. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *