Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!

Atomic Buffalo Turds zijn een echte BBQ Classic die je zeker eens moet proberen!
Atomic Buffalo Turds zijn een echte BBQ Classic die je zeker eens moet proberen!

Bijgerecht

6 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 6 Flinke Jalapeños
- 6 eetlepels Kruidenkaas
- 75 gram Geraspte Cheddar
- 12 plakken Lang Gesneden Gerookte Ontbijtspek

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. De temperatuur hoeft hierbij niet heel exact te zijn, dus denk bij de temperatuur ook aan de andere gerechten die je wilt bereiden. Houd als leidraad een temperatuur tussen de 160 en 200 graden aan, zodat de bacon lekker krokant kan worden!

Snijd, terwijl de BBQ heet wordt, de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. De steeltjes mogen, voor zover mogelijk, blijven zitten.

Vul iedere halve jalapeño nu met een eetlepel kruidenkaas en strooi hier wat geraspte cheddar overheen. Wikkel vervolgens om iedere gevulde halve jalapeño een plak ontbijtspek. Waarschijnlijk is het niet nodig, maar deze kun je eventueel vastzetten met een cocktailprikkertje.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de ABT’s het rooster op. Gaar de jalapeños tot de cheddar gesmolten is en de bacon een mooie kleur krijgt. Dit zal, afhankelijk van de temperatuur, 20 tot 30 minuutjes duren.

Haal de Atomic Buffalo Turds nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *