Sundried Tomato Chicken Burgers

Oh jawel, het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Kipburgers deze keer, want die zijn hier thuis favoriet. Ik ging voor een burger met bacon, avocado en een mengsel van gekarameliseerde uien en zongedroogde tomaatjes. Klinkt goed toch? Was het ook! Salade er bij en mijn maaltijd was compleet! Ga jij vandaag ook voor deze kipburger? Of ga je voor een andere heerlijke hamburger uit mijn Burger Friday collectie?
Kipburgers van de BBQ. Dat moet je eens proberen!

Hoofdgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 4 Hamburgerbroodjes
- 600 gram Kipgehakt
- 4 plakken Bacon
- 1 Avocado
- 2 Rode Uien
- 8 Zongedroogde Tomaatjes
- 2 eetlepels Italiaanse Kruiden
- 2 eetlepels Balsamico Azijn
- 1 eetlepel Honing
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Ketchup
- 4 eetlepels Paneermeel
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zout

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier het kipgehakt, Italiaanse kruiden, paneermeel, flink wat zwarte peper en een klein beetje zout in. Meng door elkaar en vorm er vervolgens 4 gelijke burgers van, die net iets groter zijn dan je hamburgerbroodjes. Zet de burgers even aan de kant of in de koeling.

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Snijd nu de rode uien in dunne ringen en doe deze in de koekenpan met een beetje zout. Laat op laag vuur 10 minuutjes bakken, terwijl je af en toe roert. Voeg na 10 minuten de balsamico azijn toe en laat nog eens 5 minuutjes pruttelen. De uien zijn nu als het goed is lekker zacht en de balsamico azijn is wat ingedikt. Voeg nu ook de eetlepel honing toe en meng deze door je uienmengsel. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en roer ook deze door het mengsel. Haal de pan van het vuur en zet even aan de kant.

Snijd de avocado in plakken van ongeveer een halve centimeter en leg ze klaar. Meng vervolgens de mayonaise met de ketchup.

Inmiddels is de BBQ op temperatuur en mogen de kipburgers op het grilrooster. Leg nu ook de plakken bacon op het rooster. Keer de plakken bacon na 2 minuutjes en de burgers na een minuut of 5. Gril de bacon nog een keer 2 minuten en de burgers ook nog een minuut of 4.

Snijd ondertussen je hamburgerbroodjes open en leg ze met de gesneden kanten op het grilrooster, wanneer je de bacon en de burgers er vanaf hebt gehaald. Rooster de broodjes een minuutje.

Nu is het tijd om de burgers te gaan bouwen. Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en verdeel hier je sausje van mayonaise en ketchup over. Leg hier de bacon op en vervolgens de plakken avocado. Op de avocado gaat de kipburger, gevolgd door een goede lepel van de gekarameliseerde uien. Maak je broodjes vervolgens af met de bovenkanten van de broodjes en serveer je burgers aan je eters. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *