mexicaanse short rib tacos uitgelicht

Mexicaanse Short Rib Taco’s

In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]

kip nuggets van de bbq uitgelicht

Kipnuggets van de BBQ

Dit recept voor kipnuggets in een Dorito’s jasje kwam ik vaak tegen en leek me altijd wel lekker. Ik was daarbij ook wel benieuwd of je deze kipnuggets op de BBQ kunt bereiden en ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: Ja, dat kan! Het is een super eenvoudig recept met slechts een paar ingrediënten, maar ik weet zeker dat iedereen deze kipnuggets van de BBQ lekker zal vinden. En wat natuurlijk ook leuk is: je kunt alle smaken Dorito’s gaan proberen!  

piri piri kipspiesen uitgelicht nieuw

Piri Piri Kip Spiesen

Schreef ik laatst de review over Smokey Goodness 3, mag een mooi recept natuurlijk ook niet ontbreken! Eén van de recepten die ik heb geprobeerd is Piri Piri Poussins. Echter maakte ik geen gebruik van jonge kippen, maar van kippendijen. Daarnaast heb ik me ook niet helemaal aan de te gebruiken pepers gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. Dit was namelijk een heel erg lekkere kip spies! Proberen dus!

kip shoarma van het spit uitgelicht

Kip Shoarma van het Spit

Shoarma is voor veel mensen een echte weekendmaaltijd. Hoe leuk is het dan om zelf kipshoarma te bereiden op de BBQ, met de hulp van een braadspit? Daarnaast is het ook nog eens veel lekkerder dan bestellen of supermarkt varianten! Kip shoarma op de BBQ bereiden is overigens helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, dan komt alles goed!  

grieks gehaktbrood uitgelicht

Grieks Gehaktbrood

Wil je een speciaal en verrassend gerecht van de BBQ toveren, maar heb je niet alle tijd van de wereld om voor een low & slow BBQ recept te gaan? Geen probleem! Dit Griekse gehaktbrood van de BBQ is je oplossing! Maakte ik eerder al een gehaktbrood op de BBQ, gaf ik het gehaktbrood nu een Griekse twist, door met olijven, feta en Griekse kruiden te werken. Het resultaat is een heerlijk gehaktbrood, dat je in mooie dikke plakken kunt snijden. En heb je een keer geen zin in de […]

worstenbroodjes uitgelicht

Worstenbroodjes van de BBQ

Dat je met de BBQ alle kanten op kunt probeer ik steeds weer te laten zien met mijn recepten. Zeker in combinatie met wat accessoires kun je de leukste en lekkerste dingen bereiden op de BBQ en zo iedere keer weer verrassen! Dit recept voor worstenbroodjes van de BBQ bijvoorbeeld is er één die niet iedereen zal verwachten, maar dat je met behulp van de pizzasteen gemakkelijk voor elkaar krijgt. Deze worstenbroodjes zijn lekker als lunch of gewoon tussendoor bij de koffie. Weer een reden om de hele dag de […]

yakitori uitgelicht

Yakitori: Japanse Kipspiesjes

Onlangs ontving ik het boek Yakitori & Korean BBQ, waar ik deze boekreview over schreef. En natuurlijk moeten er dan ook gerechten worden geprobeerd! Ik ging voor de Yakitori, die in verschillende varianten wordt beschreven. Yakitori is er volgens het boek over het algemeen in 2 soorten: shio of tare. Bij shio wordt de kip alleen gezouten en bij tare wordt gebruik gemaakt van een Japanse dipsaus, de tare. Ik ga voor de laatste variant. De tare is een zoet-zoute soort BBQ saus die goed bij kip past en die […]

kip suvlaki uitgelicht

Kip Souvlaki

Een heerlijk gerecht van de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Soms doet juist de eenvoud het hem. Zeker als het doordeweeks lekker weer is, je uit je werk komt en toch nog even wat lekkers van de BBQ wilt toveren. Voor die dagen (en trouwens ook gewoon voor de weekend- en vakantiedagen) zijn deze kip souvlaki’s! Heerlijke Griekse kipspiesjes van de BBQ. Die moet je proberen!

Dutch Oven Chili Con Carne

Chili Con Carne

Dat je met de BBQ alle kanten op kan probeer ik iedere keer weer te bewijzen met mijn recepten. En in sommige gevallen helpt een accessoire er bij om weer een leuk gerecht van de BBQ te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne van de BBQ? Het kan! Met behulp van de Dutch Oven kun je heerlijke stoofgerechten maken en dus tover je ook een heerlijke chili van de BBQ! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie […]

Low & Slow: Short Ribs

Short Ribs

Als je een beetje bekend bent met het Low & Slow BBQ’en, dan heb je waarschijnlijk al vaak pulled pork, spareribs en andere grote stukken vlees bereid op de BBQ. Maar ben je ook wel eens voor Short Ribs van de BBQ gegaan? Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Een prachtig stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie en rook. Het is heel smaakvol en ziet er ook nog eens gaaf uit. Short Ribs van de […]

indonesische pulled pork uitgelicht

Indonesische Pulled Pork

Pulled Pork is één van de bekendste BBQ gerechten van de laatste jaren en is ook nog eens enorm populair geworden door de talloze food festivals in Nederland. Ik heb inmiddels al zo vaak pulled pork gemaakt dat ik de tel kwijt ben en wilde wel eens iets nieuw proberen. Ik ging daarom voor Indonesische pulled pork, die ik op een broodje serveerde met de Indonesische coleslaw die ik eerder deze week deelde. Het resultaat? Een heerlijk broodje pulled pork, dat toch helemaal anders is dan dat broodje dat ik […]

buik spareribs van de bbq uitgelicht

Buikspareribs van de BBQ

Vandaag weer eens een recept voor spareribs, want het was al lang geleden dat ik die maakte! Dit keer ging ik voor buikspareribs in plaats van de babyback ribs die je in Nederland veel ziet. Buikspareribs zijn iets minder dik bevleesd en hebben vaak iets meer tijd nodig dan de babyback ribs, maar ze zijn alle moeite dubbel en dwars waard. Deze keer ging ik voor redelijk basic spareribs, waarbij je het vlees goed proeft. Zet de spareribs dus maar op het menu voor komend weekend!