Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]

Chipotle-Honey Chicken Kebabs

Een tijdje terug kreeg ik hét BBQ boek van 2016: Smokey Goodness van Jord Althuizen. Een schitterend boek, vol recepten, mooie foto’s en uitleg over het BBQ’en. Een boek dat je als BBQ liefhebber echt op de plank moet hebben staan en wat recepten uit moet proberen. Ik probeerde onlangs de Chipotle-Honey Chicken Kebabs en die waren echt heel erg goed. Hieronder het recept!

Kip Teriyaki Spiesjes

Bij kip van de BBQ denkt iedereen al snel aan saté. Logisch, want het is zo’n beetje het meest gegeten gerecht van de BBQ. Ik maak tegenwoordig echter vrijwel nooit meer saté. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, maar er is zoveel meer mogelijk met kip. Deze keer maakte ik kip teriyaki spiesjes. Sticky kipspiesjes met een klein beetje pit, een klein beetje zout en een vleugje zoet. Afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Heerlijk toch?

Wraps met Gyros

Ik ben inmiddels een aantal keren op vakantie geweest naar Griekenland. En op welk eiland het ook was, ik kon altijd goed genieten van het Griekse eten. Vooral een heerlijke pita gyros met een flinke klodder tzatziki ging er met regelmaat in! Tijd om dat thuis ook eens te proberen dus. Tzatziki maakte ik al geregeld. Gyros was dus de uitdaging. Met dit recept ben ik aardig geslaagd, dus als je een liefhebber bent van gyros, moet je dit zeker eens proberen!

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar!

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus!

Kip Pesto van de BBQ

Laatst maakte ik een flinke hoeveelheid verse pesto en dat is dus super makkelijk! Het smaakt daarbij ook nog eens 10 keer beter dan de pesto uit een potje die je in de supermarkt koopt. Een deel van de pesto gebruikte ik voor dit recept voor kip pesto van de BBQ. Een makkelijk, maar lekker recept dat het proberen waard is.

Limoen Kruidenboter Kip

Laatst kocht ik het nieuwe kookboek van Jan Braai, Braai. Een boek vol lekkere gerechten die je op Zuid-Afrikaanse wijze kunt braaien. Een braai is eigenlijk heel simpel. Je hebt eigenlijk alleen een vuur nodig en een paar bakstenen met daarboven een rooster waarop je kunt grillen. Geen deksels, thermometers en andere poespas. In het boek stond een heerlijk kiprecept, waar ik een variatie op maakte in dit recept. Deze limoen kruidenboter kip is om te watertanden en moet je zeker eens proberen!

Mexicaanse Kip Zwarte Bonen Burgers

Tijd voor een Mexicaanse fiësta met deze burgers! Een heerlijke Kip Zwarte Bonen Burger, afgemaakt met tortilla chips, salsa en guacamole. Wat wil een mens nog meer? Ja ok, nog meer tortilla chips en guacamole er bij. En een maïskolf van de BBQ. En het liefst ook uienringen. En dan nog een heerlijk biertje, Corona bijvoorbeeld. Dat zou perfect zijn. Met dit hamburger recept maak je in ieder geval een goede start. Maak je zelf het feest compleet?

Kip Gado Gado Burgers

Het is weer burger time! Ja, alweer! Het is nou eenmaal een verslaving.. Deze keer eens iets heel anders, namelijk een Kip Gado Gado burger! De optelsom was eenvoudig: I love burgers en Gado Gado is ook te gek. Makkelijk toch? Met dit burger recept schotel je je eters eens iets heel anders voor, maar ik beloof je dat ze je burger lekker zullen vinden. Op de foto lijkt het trouwens een hele stapel, maar deze burger druk je met je handpalm gemakkelijk iets platter, zodat ie ook nog in […]

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept zet je een goed pittig gerecht op tafel. Serveer het met heerlijke aardappeltjes uit de oven en wat gegrilde groenten en je eters zullen er gegarandeerd van genieten. Als ze van pittig houden natuurlijk!

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]