piri piri kipspiesen uitgelicht nieuw

Piri Piri Kip Spiesen

Schreef ik laatst de review over Smokey Goodness 3, mag een mooi recept natuurlijk ook niet ontbreken! Eén van de recepten die ik heb geprobeerd is Piri Piri Poussins. Echter maakte ik geen gebruik van jonge kippen, maar van kippendijen. Daarnaast heb ik me ook niet helemaal aan de te gebruiken pepers gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. Dit was namelijk een heel erg lekkere kip spies! Proberen dus!

Op zoek naar een BBQ recept met pit? Deze piri piri kip spiesen zijn heerlijk!
Op zoek naar een BBQ recept met pit? Deze piri piri kip spiesen zijn heerlijk!

Hoofdgerecht

2-3 personen

2 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 4 kippendijen
– 50 milliliter Zonnebloemolie
– 1 Ui
– 1 Jalapeño
– 3 Rode Pepers
– 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
– 4 tenen Knoflook
– 1 Citroen
– 2 eetlepels Gedroogde Oregano
– 1 theelepel Chilivlokken
– 100 milliliter Kokosmelk

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Keukenmachine
– Rasp
– Lange Spiesen

Bereiding

Snijd de jalapeño en de rode pepers doormidden en ontdoe ze van de zaden. Pel de tenen knoflook en snipper de ui grof. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine (een blender kan ook), samen met de olie, oregano, kokosmelk en chilivlokken. Rasp de schil van de citroen er bij en voeg daarna ook het sap van de citroen toe aan de ingrediënten. Draai dit vervolgens tot een gladde massa.

Neem nu de kippendijen en snijd loshangende stukjes vlees en vet weg. Snijd iedere kippendij vervolgens in 3 ongeveer gelijke delen.

Doe de stukken kip in een ruime kom, of in een ziplock bag, en voeg driekwart van de zojuist gemaakte marinade toe. Meng de kip goed door de marinade, zodat deze rondom kan intrekken. Dek de kom af, of sluit de ziplock bag, en laat de kippendijen in de koeling 2 uur marineren.

Haal de kip na 2 uur uit de koelkast en rijg de stukken aan je spiesen. Leg de spiesen op een bord, zodat de overtollige marinade uit kan lekker.

Ik gebruikte metalen spiesen om mijn kip aan te rijgen. Gebruik je houten spiesen? Laat ze dan een uurtje weken in water, zodat ze tijdens het BBQ’en niet verbranden.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe én indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de spiesen met kip dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar de spiesen 5 minuten en draai ze vervolgens om. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de kip nog 5 minuten.

Heeft de kip in totaal 10 minuten op het indirecte deel van de BBQ gegaard? Dan is het tijd om de spiesen naar het directe deel, boven de brandende kolen te verplaatsen. Gril de kipspiesen in 5 á 6 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal de spiesen daarna van de BBQ.

Serveer de spiesen met de achtergehouden marinade en een lekker koud biertje om de hitte te blussen. Eet smakelijk!

Op zoek naar een BBQ recept met pit? Deze piri piri kip spiesen zijn heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *