Chili Con Carne

Dat je met de BBQ alle kanten op kan probeer ik iedere keer weer te bewijzen met mijn recepten. En in sommige gevallen helpt een accessoire er bij om weer een leuk gerecht van de BBQ te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne van de BBQ? Het kan! Met behulp van de Dutch Oven kun je heerlijke stoofgerechten maken en dus tover je ook een heerlijke chili van de BBQ!

Low & Slow BBQ'en? Ga dan eens voor Chili Con Carne uit de Dutch Oven!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4-6; Tijd: 4 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 1 kilo Runderriblappen
– 3 blikken Tomatenblokjes
– 1 blik Kidneybonen
– 2 Uien
– 1 Winterpeen
– 1 Rode Paprika
– 1 Gele Paprika
– 2 tenen Knoflook
– 500 milliliter Water
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 2 theelepels Chilipoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 theelepel Kaneel
– 2 eetlepels Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
– 1 Rode Peper
– 1 Bosje Koriander
– 350 gram Basmati Rijst

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Dutch Oven

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Snijd ondertussen de riblappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Snipper de uien grof en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en de winterpeen in halve maantjes. Kook ook alvast het water, zodat deze goed warm is wanneer je het nodig hebt.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de Dutch Oven op de BBQ en laat deze een paar minuutjes warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden.

Neem nu de blokjes vlees en bak deze gedurende 5 minuutjes rondom bruin in de pan. Haal het vlees vervolgens weer uit de pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze 3 minuutjes en voeg vervolgens de winterpeen toe. Bak deze 3 minuutjes mee en voeg vervolgens de paprika toe aan de Dutch Oven. Bak deze 3 minuutjes mee en voeg vervolgens het paprikapoeder, chilipoeder, de komijn en de kaneel toe aan de pan en bak de kruiden 2 minuutjes mee.

Voeg nu de blokjes vlees weer toe aan de pan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens het gekookte water toe aan de Dutch Oven. Breng alles aan de kook en haal vervolgens kort de Dutch Oven van de BBQ.

Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en zet de Dutch Oven vervolgens weer terug op de BBQ. Doe de deksel op de pan en de deksel op de BBQ en laat de chili con carne nu 2 uur rustig garen. Roer af en toe even door.

Haal na 2 uur de deksel van de Dutch Oven en controleer hoeveel vocht er is verdampt. Mag de chili nog flink indikken? Laat de deksel dan van de Dutch Oven en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de chili con carne nu nog een uur garen.

Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en snijd de rode peper vast in dunne ringetjes. Kook ook de rijst alvast volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak de blaadjes koriander grof door.

Heeft de chili weer een uur op de BBQ gestaan? Roer dan even goed door de pan en controleer of het vlees uit elkaar begint te vallen. Als dat het geval is, is het tijd om de kidneybonen toe te voegen. Valt het vlees nog niet echt uit elkaar? Geef de chili dan nog een half uurtje en voeg dan de kidneybonen toe.

Heb je de kidneybonen toegevoegd? Roer deze dan door de chili con carne en warm ze gedurende 10 minuutjes door. Breng de chili eventueel op smaak met wat peper en zout. Haal daarna de Dutch Oven van de BBQ en zet deze op een onderzetter op tafel. Serveer de chili con carne met de gekookte basmati rijst, de rode peper en de koriander.

Je kunt tegelijkertijd met de kidneybonen eventueel ook nog maïs toevoegen aan de chili. Daarnaast kun je de chili ook nog serveren met wat crème fraîche en guacamole. Eet smakelijk!

Low & Slow BBQ'en? Ga dan eens voor Chili Con Carne uit de Dutch Oven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *