Worstenbroodjes van de BBQ

Dat je met de BBQ alle kanten op kunt probeer ik steeds weer te laten zien met mijn recepten. Zeker in combinatie met wat accessoires kun je de leukste en lekkerste dingen bereiden op de BBQ en zo iedere keer weer verrassen! Dit recept voor worstenbroodjes van de BBQ bijvoorbeeld is er één die niet iedereen zal verwachten, maar dat je met behulp van de pizzasteen gemakkelijk voor elkaar krijgt. Deze worstenbroodjes zijn lekker als lunch of gewoon tussendoor bij de koffie. Weer een reden om de hele dag de BBQ aan te hebben!

Verrassen met een leuk gerecht van de BBQ? Bak worstenbroodjes op de pizzasteen!

Recept Video

De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit soort video’s leuk om te zien? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal! Voor het uitgeschreven recept moet je nog iets verder doorscrollen.

Hoofdgerecht

5-10 personen

2 uur

Ingrediënten

– 500 gram Rundergehakt
– 265 gram Bloem
– 130 gram Melk
– 75 gram Boter
– 10 gram Kristalsuiker
– 7 gram Gedroogde Gist
– 6 gram Zout
– 2 eetlepels Gehaktkruiden
– 2 Eieren
– Extra Bloem

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Bastingkwast
– Vochtige theedoek
– Keukenmachine (optioneel)

Bereiding

Zet een steelpan op laag vuur en warm hier de melk in op tot deze lauw is. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de gist door de melk.

Doe in een mengkom, of de kom van je keukenmachine, de bloem, suiker en het zout en meng dit kort door elkaar. Voeg hierna de boter en de melk met gist toe en kneed alles in 5 minuten tot een elastische deegbal. Leg de deegbal onder een natte theedoek en laat 15 minuten staan.

Doe nu het gehakt in een andere mengkom en voeg hier 1 van de eieren en de gehaktkruiden aan toe. Meng dit goed door elkaar en verdeel in 10 gelijke gehaktballetjes.

Haal na een kwartier de deegbal onder de vochtige theedoek vandaan en verdeel deze in 10 gelijke delen. Bebloem vervolgens je werkblad en rol ieder stukje deeg uit tot een dunne, rechthoekige lap van ongeveer 10 bij 15 cm.

Klop nu het tweede ei los in een kommetje en bestrijk 1 van de 2 lange zijdes van ieder deeglapje. Gooi het geklutste ei dat je over hebt niet weg, want daarmee worden straks de broodjes ook nog bestreken. Neem de gehaktballetjes en rol deze tot worstjes van ongeveer 10 cm lang. Leg deze gehaktworstjes op het midden van ieder deeglapje.

Vouw nu ieder lapje deeg met gehakt tot een worstenbroodje door eerst de korte kanten naar binnen (over het gehakt) te vouwen en vervolgens de lange zijdes, waarbij je eindigt met de zijde die je met ei hebt bestreken.

Neem nu een bakplaat of grote snijplank en bekleed deze met bakpapier. Leg nu alle worstenbroodjes met de gevouwen kant naar beneden op het bakpapier. Dek de broodjes af met de vochtige theedoek en laat ze zo een uur rijzen.

Steek nu ruim op tijd de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Daarnaast maken we gebruik van de pizzasteen. Leg deze echter pas 10 minuten voor je de broodjes gaat bakken op de BBQ, anders wordt de steen te heet en verbranden je worstenbroodjes aan de onderkant.

Is de BBQ op temperatuur en hebben je worstenbroodjes lang genoeg gerezen? Strooi dan wat bloem op de pizzasteen en verdeel daarna de worstenbroodjes over de steen. Bestrijk ieder worstenbroodje nu met de rest van het geklutste ei en sluit de BBQ daarna met de deksel.

Bak de worstenbroodjes nu in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze vervolgens van de BBQ en laat ze 5 minuutjes rustig afkoelen, voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Verrassen met een leuk gerecht van de BBQ? Bak worstenbroodjes op de pizzasteen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *