Pizza Stengels

Bij het BBQ’en wordt hier regelmatig de pizzasteen gebruikt, maar lang niet altijd om pizza’s te bakken. Zo maakte ik al kipsaucijzen en worstenbroodjes op de pizzasteen. Dit keer wederom geen echte pizza van de BBQ, al gebruik ik voor deze pizzastengels wel de ingrediënten voor een pizza. Deze pizza stengels zijn lekker om te serveren als voorgerechtje of snack bij de borrel en je kunt er, net als met pizza’s lekker mee variëren!

Op zoek naar een leuk recept voor de pizzasteen? Ga eens voor deze pizzastengels!
Op zoek naar een leuk recept voor de pizzasteen? Ga eens voor deze pizzastengels!

Voorgerecht/Snack

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Kant-en-klaar Pizzadeeg met tomatensaus
– 100 gram Plakken Salami
– 100 gram Geraspte Kaas
– 2 eetlepels Italiaanse Kruiden

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 250 graden. Leg de pizzasteen niet gelijk op de BBQ, maar wacht hiermee tot 10 minuten voordat de pizza stengels op de BBQ mogen.

Rol nu de rol pizzadeeg uit op je werkblad en bestrijk deze dun met de bijbehorende tomatensaus. Strooi hier de Italiaanse kruiden overheen gevolgd door de geraspte kaas.

Verdeel nu de plakken salami over de helft van het pizzadeeg en vouw de bodem vervolgens dubbel, zodat de tomatensaus, kaas en salami zich tussen 2 lagen deeg bevinden.

Snijd nu repen van ongeveer 3 centimeter breed van het deeg. Draai een paar keer, zodat je mooie ‘krullen’ krijgt en leg dit klaar op een grote serveerplank.

Is de BBQ op temperatuur en is de pizzasteen een beetje voorverwarmd? Leg de pizzastengels dan op de pizzasteen en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Bak de pizzastengels in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar en haal ze vervolgens van de BBQ.

Serveer de pizzastengels met de resterende tomatensaus, zodat je hier lekker in kunt dippen. Eet smakelijk!

Op zoek naar een leuk recept voor de pizzasteen? Ga eens voor deze pizzastengels!

2 reacties

  1. Hallo bbq junkie

    Ik heb net de pizza stengels gemaakt volgens recept en ze zijn goed ontvangen. Bedankt voor het lekkere recept 👍👍👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *