Kipnuggets van de BBQ

Dit recept voor kipnuggets in een Dorito’s jasje kwam ik vaak tegen en leek me altijd wel lekker. Ik was daarbij ook wel benieuwd of je deze kipnuggets op de BBQ kunt bereiden en ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: Ja, dat kan! Het is een super eenvoudig recept met slechts een paar ingrediënten, maar ik weet zeker dat iedereen deze kipnuggets van de BBQ lekker zal vinden. En wat natuurlijk ook leuk is: je kunt alle smaken Dorito’s gaan proberen!

Op zoek naar leuke BBQ recepten? Ga eens voor deze kip nuggets van de BBQ!
Op zoek naar leuke BBQ recepten? Ga eens voor deze kip nuggets van de BBQ!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Kipfilets
– 1 Zak Dorito’s Paprika
– 4 eetlepels Bloem
– 1 Ei
– Ketchup

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd beide kipfilets in 6 ongeveer gelijke delen, zodat je straks 12 kipnuggets hebt. Verkruimel de Dorito’s en doe deze in een kom.

Doe de bloem in een kommetje. Neem het ei en klop deze los in een ander kommetje.

Neem nu de stukjes kipfilet en wentel deze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de verkruimelde Dorito’s. Leg de kipnuggets vervolgens op een groot bord.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de kipnuggets dan op, het indirecte deel van, de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de kipnuggets daar ongeveer 18 minuten of tot ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben.

Haal de kipnuggets nu van de BBQ en serveer ze met tomatenketchup. Eet smakelijk!

Op zoek naar leuke BBQ recepten? Ga eens voor deze kip nuggets van de BBQ!

6 reacties

  1. Viel goed in de smaak vandaag. In plaats van Dorito’s paprika heb ik taco chips met jalapeno gebruikt, beetje meer kick… volgende keer wat cayenne peper door het meel.

  2. Wordt hier regelmatig gegeten. Rookhout is ook een toevoeging!! Of maak er eens tenders/strips van, ook lekker. Lekker makkelijk en altijd succes, bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *