Kip Souvlaki

Een heerlijk gerecht van de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Soms doet juist de eenvoud het hem. Zeker als het doordeweeks lekker weer is, je uit je werk komt en toch nog even wat lekkers van de BBQ wilt toveren. Voor die dagen (en trouwens ook gewoon voor de weekend- en vakantiedagen) zijn deze kip souvlaki’s! Heerlijke Griekse kipspiesjes van de BBQ. Die moet je proberen!

Simpel, maar oh zo lekker: deze Griekse Kip Souvlaki van de BBQ!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Kipfilet
– 1 teen Knoflook
– Rasp & Sap van 1 Citroen
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 eetlepel Gedroogde Oregano

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 6 (Houten) Spiesjes

Bereiding

Doe de citroenrasp, het sap, de olijfolie en de oregano in een ruime mengkom. Snipper de teen knoflook ragfijn en voeg ook toe. Roer al deze ingrediënten even goed door elkaar.

Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes van ongeveer 1,5 cm groot. Voeg de kip bij de marinade in de mengkom en meng de blokjes goed door de marinade. Dek de kom af en zet een uur weg in de koeling om te marineren. Gebruik je houten spiesjes? Leg deze dan nu in water, zodat ze wat vocht opnemen en minder snel zullen verbranden.

Haal de kip na een uur uit de koeling. Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Rijg de kip aan de spiesjes en laat ze een klein beetje uitlekken, zodat je de overtollig marinade kwijt bent.

Is de BBQ op temperatuur? Grill de spiesjes dan in ongeveer 10 minuutjes rondom goudbruin en gaar. Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct.

Het lekkerst is natuurlijk om van deze spiesjes een compleet Grieks feest te maken. Serveer de kip souvlaki van de BBQ daarom met tzatziki, zelfgemaakte pitabroodjes, olijven en allerlei andere Griekse lekkernijen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *