Kip Shoarma van het Spit

Shoarma is voor veel mensen een echte weekendmaaltijd. Hoe leuk is het dan om zelf kipshoarma te bereiden op de BBQ, met de hulp van een braadspit? Daarnaast is het ook nog eens veel lekkerder dan bestellen of supermarkt varianten! Kip shoarma op de BBQ bereiden is overigens helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, dan komt alles goed!

Weekend vieren? Dan mag deze kip shoarma van het spit niet ontbreken!
Weekend vieren? Dan mag deze kip shoarma van het spit niet ontbreken!

Hoofdgerecht

6 personen

2 uur

Ingrediënten

– 1 kilogram Kippendijen
– 6 eetlepels Yoghurt
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 eetlepel Gemberpoeder
– 1 eetlepel Gemalen Komijn
– 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad
– 2 theelepels Chilipoeder
– 2 theelepels Knoflookpoeder
– 2 theelepels Uienpoeder
– 1 theelepel Keukenzout
– 2 theelepels Kurkuma
– 1 theelepel Gemalen Mosterdzaad
– 2 theelepels Gemalen Kaneel
– 1 Citroen
– 6 Pitabroodjes
– 2 handjes IJsbergsla
– 12 Cherrytomaatjes
– 0,5 Komkommer
– Knoflooksaus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Braadspit voor de BBQ
Kernthermometer
– Aluminium Lekbakje
– Scherp Mes

Bereiding

Voor de shoarma beginnen we met het marineren van de kippendijen. Neem hiervoor een ruime kom of een grote diepvrieszak en doe hier alle specerijen, de yoghurt en de kippendijen in zijn geheel in. Sluit de zak en masseer alle smaken in de kip. Zet de gemarineerde kippendijen in de koeling en laat de smaken een uurtje intrekken.

Zelf pita broodjes maken

Je kunt bij dit recept natuurlijk pitabroodjes uit de supermarkt gebruiken, maar lekkerder is om ze zelf te maken volgens mijn recept voor pitabroodjes. Daar heb je nu de tijd voor. Heb je, in tegenstelling tot mij, slechts de beschikking over 1 BBQ? Bak de pitabroodjes dan in de oven. Wellicht past de pizzasteen in de oven. Anders kan het ook op de bakplaat.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor de indirecte methode, een temperatuur van 160 graden en het gebruik van het spit. Bij mijn Weber Master-Touh betekent dat dat ik de brandende kolen aan 2 kanten heb, met in het midden het spit. Onder het spit plaats ik vervolgens de aluminium lekbak.

Is de BBQ op temperatuur en hebben de kippendijen lang genoeg gemarineerd? Dan is het tijd om de kippendijen aan het spit te rijgen. Snijd hiervoor eerst een citroen doormidden en begin je spies met een halve citroen. Rijg daarna de kippendijen in zijn geheel aan het spit en let er hierbij op dat je niet te veel kleine loshangende stukjes hebt. Eindig ook weer met een halve citroen en ze de ingrediënten vast op het spit. Schuif het spit in de motor en sluit de BBQ met de deksel. Vergeet niet de motor aan te zetten.

De kipshoarma mag nu garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden. Bij mij duurde dit ongeveer 1 uur, maar meet de temperatuur tussendoor een paar keer. Dan weet je zeker dat je de kip niet te lang gaart.

Ondertussen heb je mooi de tijd om alle overige ingrediënten klaar te zetten. Was de cherrytomaatjes en de komkommer. Snijd de tomaatjes in kwarten en de komkommer in dunne plakken. Was ook de ijsbergsla en doe deze in een kommetje. Meng de komkommer en tomaatjes er doorheen.

Heeft de kip de beoogde kerntemperatuur van 70 graden gehaald? Dan mag het spit van de BBQ. Gebruik hiervoor hittebestendige handschoenen, want het spit is heet geworden! De kip mag nu nog 5 minuutjes rusten. Daarna kun je hem aansnijden door het spit met 1 hand rechtop te houden en met de andere hand stukjes kip van het spit te snijden. Gebruik hiervoor een scherp mes.

Heb je alle ingrediënten klaar staan? Dan is het het makkelijkst om alles op tafel te zetten en iedereen zijn broodjes shoarma zelf te laten samenstellen. Lekker makkelijk dus! Eet smakelijk!

Rotisserie BBQ Recept: Kip Shoarma van het Spit!

6 reacties

  1. De smaakt was goed alleen op the basterd met een temp van 160 heb ik er net iets meer als 2 uur over gedaan maar hij is gelukt en daar gaat het om 👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *