kip pesto spiesjes uitgelicht

Kip Pesto Spiesjes

Dat je voor een makkelijke BBQ niet naar de supermarkt of slager hoeft voor kant-en-klaar BBQ vlees bewijst dit recept wel. Een heerlijk spiesje van de BBQ is namelijk zo voorbereid en op de BBQ snel klaar. Deze spiesjes, met kippendijen en cherry tomaatjes zijn op smaak gebracht met een heerlijke pesto marinade, die je ook eenvoudig zelf maakt! En zeg nou zelf, dit ziet er toch veel mooier uit dan die standaard spiesjes van de plaatselijke supermarkt?

Heerlijke spiesjes met dit BBQ recept voor kip pesto spiesjes.

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Kippendijen
- 16 Cherry Tomaatjes
- 30 gram Verse Basilicum
- 20 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 2 eetlepels Pijnboompitten
- 1 teentje Knoflook
- 100 ml Olijfolie
- 1 mespunt Keukenzout

Overige Benodigdheden

– BBQ met deksel
– 8 (Houten) Spiesjes
Keukenmachine of Staafmixer
– Bak- of Bastingkwast

Bereiding

We beginnen het recept voor deze heerlijke spiesjes met het maken van de pesto marinade. Dit is in de basis gewoon pesto, maar dan met meer olie, waardoor deze dunner is. Hierin gaan we de kip een marineren. Hoe langer hoe mooier, je kunt dit bijvoorbeeld ook de avond van te voren doen.

Neem hiervoor een kleine koekenpan en zet deze op laag vuur. Laat even voorverwarmen en rooster vervolgens de pijnboompitten een paar minuutjes.

Neem nu keukenmachine (een staafmixer kan ook, in combinatie met een kommetje dat net iets groter is) en doe er de knoflook, de helft van de basilicum, de pijnboompitten en de helft van de olie in. Draai dit tot een grove massa en voeg vervolgens de overige basilicum, olie, de geraspte Parmezaanse kaas en het zout toe. Laat de keukenmachine nogmaals zijn werk doen, tot er een gladde, maar dunne pesto ontstaat. Doe deze in een grote, afsluitbare kom.

Snijd nu de kippendijen in stukjes van ongeveer 1,5 cm groot en voeg ze toe aan de pesto marinade. Roer dit goed door elkaar, sluit af en zet in de koeling om de marinade in te laten trekken.
Gebruik je houten spiesjes? Leg deze dan in een bak met water. Ze nemen zo wat vocht op en verbranden dan niet op de BBQ.

Ben je zover om de spiesjes te gaan rijgen en ze te bereiden op de BBQ? Steek de BBQ dan aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal hierna de kip uit de koeling en schep deze uit de marinade. Bewaar de marinade en pak de spiesjes en de tomaatjes er bij. Rijg nu om en om een stukje kip en een Cherry tomaatje aan de spiesjes.

Klaar met rijgen en is je BBQ op temperatuur? Leg de spiesjes dan op de BBQ en sluit deze met de deksel. De spiesjes moeten nu ongeveer 12 minuutjes garen. Keer ze regelmatig en bestrijk ze gedurende de eerste 8 minuutjes regelmatig met de marinade die je hebt achtergehouden.

Let op: Bestrijk de spiesjes niet meer gedurende de laatste 4 minuten, want in je marinade heeft de rauwe kip gelegen en die heeft dus even tijd nodig op de BBQ.

Zijn je spiesjes gaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.