Barbecue Recept: Broodje Kipsaté

Broodje Kipsaté

Saté is misschien wel het meest gegeten BBQ gerecht in Nederland. En hoewel ik dat normaal als enorm saai zou bestempelen, hoeft een saté van de BBQ helemaal niet saai te zijn. Allereerst kun je natuurlijk prima een sateetje serveren. Maar maak hem dan in ieder geval helemaal zelf. Dat smaakt zoveel lekkerder. En wil je nog een stap verder gaan, dan kun je dit recept voor broodjes kipsaté volgen. Dan til je dat standaard sateetje van de BBQ naar een hoger niveau en serveer je toch iets speciaals!

Een simpel BBQ gerecht toch bijzonder maken? Dat doe je met dit recept voor broodjes kipsaté!

Hoofdgerecht

4 personen

3 uur

Ingrediënten

– 600 gram Kippendijen
– 8 Kleine Afbakpistoletjes
– 4 eetlepels Ongezouten Pinda’s
– 4 eetlepels Gebakken Uitjes
– 300 milliliter Sojasaus
– 2 eetlepels Bruine Basterdsuiker
– 1 eetlepel Honing
– 2 tenen Knoflook
– 1 eetlepel Geraspte Verse Gember
– 3 eetlepels Zonnebloemolie
– Versgemalen Peper
– 4 eetlepels Pindakaas
– 1 eetlepel Ketjap Manis
– 3 eetlepels Water
– 1 Rode Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 8 Korte Houten Spiesjes

Bereiding

Voor het bereiden van deze broodjes kipsaté beginnen we met het marineren van de kip. Deze moet namelijk 2 uurtjes marineren in de koelkast. Neem hiervoor de kippendijen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm groot.

Doe de blokjes kip in een kom en doe hier de zonnebloemolie bij. Meng dit door de blokjes kip en voeg vervolgens de sojasaus, basterdsuiker, honing en geraspte gember toe. Knijp ook de teentjes knoflook uit in de kom en voeg flink wat zwarte peper toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en sluit de kom met een deksel of vershoudfolie. Zet de bak 2 uur weg om te marineren en leg ondertussen je houten spiesjes in water, zodat ze at vocht op nemen.

Haal de kip na 2 uur weer uit de koeling. Rijg de saté en leg deze op een bord. Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de sateetjes dan op het rooster en gaar ze gedurende 30 minuutjes gaar. Keer ze halverwege. Warm nu ook de oven voor en bak je pistoletjes af.

Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur en voeg hier de pindakaas, ketjap manis en water toe. Warm het mengsel al roerend door, tot een gladde satésaus.

Zet nu ook een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pinda’s een paar minuutjes. Hak ze daarna grof door met een keukenmes en doe ze in een schaaltje. Doe ook de gebakken uitjes in een schaaltje

Is de saté gaar? Haal de stokjes dan van de BBQ en leg ze op een bord. Snijd nog snel even de rode peper in ringetjes en het is tijd om aan tafel te gaan.

Zet de pistoletjes, de sateetjes, de geroosterde pinda’s, de gebakken uitjes, de ringetjes rode peper en de satésaus op tafel en laat iedereen zijn eigen broodje kipsaté bouwen. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *