Mexicaanse Taco's met Pulled Chicken

Mexicaanse Pulled Chicken Taco’s

Als ik een grote groep te eten krijg, dan zijn taco’s hier toch wel favoriet. Ik heb dan ook al diverse recepten online staan. Het makkelijke van taco’s vind ik met name dat je je gasten ze zelf kunt laten bouwen. Zo hoef jij enkel bezig zijn met de bereiding en kun je echt samen eten. Daarnaast hoef je er geen rekening mee te houden dat de een dit niet lust en de ander weer iets anders liever niet eet. Je zet gewoon alle ingrediënten op tafel en dan mag iedereen zelf bepalen waar ze hun taco mee vullen! Mijn laatste taco creatie is dit recept voor Mexicaanse Taco’s met pulled chicken. Heerlijk met zure room en guacamole!

Mexicaanse Pulled Chicken Taco's
Mexicaanse Pulled Chicken Taco's

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur

Ingrediënten

– 800 gram Kippendijen
– 8 Gordita’s
– 5 eetlepels Cajun Kruiden
Guacamole
– 200 gram Zure Room
– 100 gram Feta
– 1 bosje Koriander
– 1 Limoen

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer
– Rasp

Bereiding

Begin, voordat je de BBQ aansteekt, met het kruiden van de kippendijen. Neem hiervoor de kippendijen uit de koeling en bestrooi ze rondom met de cajun kruiden. Leg de kippendijen op een bord of in een schaal, dek ze af en laat zo rustig de smaken even intrekken.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Maak, terwijl de BBQ opwarmt, de guacamole volgen mijn guacamole recept en zet dit alvast klaar. Zet ook de zure room, de gordita’s en de feta vast klaar. Hak wat koriander klein en zet ook alvast apart en snijd de limoen in partjes.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de dan de kippendijen op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Je zou nu eventueel ook wat rookhout toe kunnen voegen, maar overdrijf hier niet mee. Gaar de kippendijen tot een kerntemperatuur van 70 graden en haal ze daarna weer van de BBQ. Leg ze op een bord of schaal en laat een klein beetje afkoelen.

Leg ondertussen de gordita’s op het BBQ rooster om ze op te warmen en te voorzien van een klein grilstreepje.

Zijn de kippendijen iets afgekoeld? Trekt ze dan met je vingers tot pulled chicken. Pak daarna de gordita’s erbij en bouw de taco’s op.

Leg op ieder gordita wat van de pulled chicken en schep hier wat zure room overheen. Daarna gaat er een lepel guacamole overheen, gevolgd door wat van de koriander. Pak tot slot de feta er bij en rasp dit over taco’s. Serveer de taco’s met de partjes limoen en natuurlijk extra zure room en guacamole. Eet smakelijk!

2 reacties

    • De reden is dat kip bij die temperatuur gaar is 🙂 74 vind ik al te ver. Daarnaast is het zelfs zo dat als je kip 14 minuten boven de 63 graden kerntemperatuur is geweest, deze al voedselveilig is. Tot 70 graden is dus meer dan genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *