Kabeljauw Saté

Kabeljauw Saté

Saté van de BBQ is er in allerlei vormen. De bekendste is saté van kip, waarbij ik kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt saté ook van varkensvlees, geitenvlees, rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist je dat je ook saté kunt maken van vis? In dit recept maak ik heerlijke saté van kabeljauw, die je in de keukenmachine tot een soort gehakt draait en samen met allerlei lekker kruiden en specerijen om stengels citroengras kneed. Even grillen, eventueel serveren met wat pittige satésaus en je hebt eens een heerlijke variatie op de welbekende kipsaté!

Kabeljauw Saté van de BBQ
Kabeljauwsaté van de BBQ

Hoofdgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 4 stengels Citroengras
– 300 gram Kabeljauwfilet
– 1 Rode Peper
– 2 teentjes Knoflook
– 3 cm Verse Gember
– 2 eetlepels Geraspte Kokos
– 2 eetlepels Gedroogde Koriander
– 1 eetlepels Bruine Basterdsuiker
– 1 theelepel Kurkuma
– 0,5 theelepel Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Keukenmachine

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Pak de keukenmachine er bij en doe hier de kabeljauw in stukken in. Snijd de rode peper, teentjes knoflook en de gember in kleinere stukken en voeg toe. Draai het geheel in de keukenmachine tot een gehaktmengsel. Voeg daarna de geraspte kokos, koriander, basterdsuiker, kurkuma en zout toe en meng dit door het mengsel. Je moet nu een mengsel hebben dat stevig genoeg aanvoelt om rond een stokje citroengras te kunnen kneden. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan nog wat geraspte kokos en wat koriander toe.

Pak nu de stengels citroengras er bij. Verdeel het kabeljauw gehaktmengsel in 4 gelijke delen en kneed deze om de onderkanten van de stengels citroengras.

Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de kabeljauw saté te grillen. Leg de saté op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de kabeljauw saté 4 minuten en keer ze daarna om. Gril ook de andere kant 4 minuten met de deksel op de BBQ. Is de kabeljauw saté gaar en voorzien van een mooi grilstreepje? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct, eventueel met een lekker pittige satésaus. Eet smakelijk!

Kabeljauw Saté van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *