Mexicaanse Taco's met Carne Asada

Taco’s met Carne Asada

Heb je een flinke groep die komt eten en wil je de BBQ aansteken? Dan zijn taco’s wat mij betreft altijd een goed idee! Je kunt de toppings meestal gemakkelijk voorbereiden, hoeft dan alleen het vlees nog maar te garen en de taco’s op te warmen en daarna kan iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Neem bijvoorbeeld deze Taco’s met Carne Asada. Heerlijke gegrilde reepjes bavette, avocado en pico de gallo op een kort geroosterde gordita. Kneepje limoensap er overheen. Wat wil je nog meer?

DJ BBQ Burger

DJ BBQ Burger

Als je me al even volgt weet je dat ik een enorm liefhebber ben van hamburgers! Mede daardoor ben ik ook fan van DJ BBQ. Wellicht ken je hem wel van een aantal samenwerkingen met Jamie Oliver of omdat je net zo’n burger verslaafde bent als ik. Een tijd terug bracht DJ BBQ een nieuw boek uit, The Burger Book. Een boek vol hamburger recepten, die moest ik uiteraard op de plank hebben! En nu deel ik één van de recepten uit het boek: de DJ BBQ Burger. Een heerlijke […]

Low & Slow Pulled Beef van de BBQ

Pulled Beef

Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!  

Cote de Boeuf BBQ

Côte de Boeuf

Als je eenmaal een beetje BBQ verslaafd bent, wil je natuurlijk met mooie, grote stukken vlees aan de gang op de BBQ. De Cote de Boeuf staat waarschijnlijk dan ook wel op je to-do lijstje. Dit prachtige stuk rundvlees is het lekkerst als je het reverse sear bereidt. Dat wil zeggen dat je de Cote de Boeuf eerst indirect gaart op lage temperatuur, waarna je het boven directe hitte op hogere temperatuur af grilt. Het resultaat? Een heerlijk mals stuk rundvlees! Reverse sear Cote de Boeuf is wat mij betreft […]

Biefstuk Kebabs van de BBQ

Biefstuk Kebabs met Avocado Salsa

Een heerlijke steak van de BBQ doet het altijd goed en ook biefstuk spiesen mag ik hier altijd serveren. Maar hoe lekker het vlees ook is, alleen een spies met vlees serveren vind ik een beetje saai. Maakte ik eerder al biefstukspiesen met chimichurri, serveer ik de spiesen nu met een lekkere avocado salsa. Deze heeft een heerlijk frisse smaak en past erg goed bij biefstuk. Deze spiesen met biefstuk en avocado salsa zijn dan ook zeker het proberen waard!

Fajiatas van de BBQ: in een handomdraai een volledige maaltijd van de BBQ!

Skirt Steak Fajita’s

Hoewel het bij het BBQ’en vaak vooral draait om grote stukken vlees, vind ik het toch ook wel erg leuk als de volledige maaltijd van de BBQ komt. Er staat dan niet iemand anders ondertussen binnen in de keuken ook nog te werken en als je klaar bent met de BBQ is het ook echt tijd om te eten. Dit recept voor Skirt Steak Fajita’s is perfect voor een volledige maaltijd van de BBQ. Iedereen vult zelf de gordita’s met vlees en groenten en zo kun je gezellig tafelen, zonder […]

De ultieme burger van de BBQ? Voeg wat pulled pork toe!

Pulled Pork Cheeseburgers

Wie mijn Burger Friday collectie kent, weet dat ik een groot liefhebber ben van een goede hamburger van de BBQ. Soms is het dan ook weer een uitdaging om een nieuwe burger te bedenken. Deze stond echter al een tijdje op het lijstje, want wat voeg je toe aan een burger om er een echte BBQ Classic van te maken? Juist, Pulled Pork! Niets lekkerder dan pulled pork bereiden op de BBQ en dan een restje gebruiken als topping op je burger. Afmaken met een beetje BBQ saus en je […]

Hotdogs van de BBQ? Kom maar door!

Chili Dogs

Als je aan fast food denkt, kom je al gauw uit bij burgers en pizza. Maar voor mij horen hotdogs er ook bij. Als fast food bestaat een hotdog meestal uit een klef broodje met daarop een net warme worst en wat saus, maar maak je ze zelf dan kun je er echt wat moois van maken. Ok, het zal minder fast food zijn dan afhalen, maar het is zeker de moeite waard. Ga voor deze chili dogs van de BBQ bijvoorbeeld! Een vers broodje, belegd met een gegrilde hotdog, […]

Stoofvlees met een zomers tintje? Deze Lente Stoof is wat je zoekt!

Lente Stoof met Spaghetti

Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!

BBQ Recept voor Cheeseburger Braaibroodjies

Cheeseburger braaibroodjies

Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!

BBQ Recept voor Picanha aan het spit

Picanha van het Spit

Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is momenteel één van de populairste grote stukken rundvlees om te bereiden op de BBQ. In zijn geheel op de BBQ, eerst indirect gegaard en vervolgens nog even kort grillen, is het erg lekker en bij velen favoriet. Maar een picanha in steaks snijden en aan het spit bereiden is misschien nog wel lekkerder. Deze variant is inmiddels mijn favoriet als het gaat om staartstuk van de BBQ, dus als je een rotisserie hebt, zou ik je aanraden deze picanha van het spit zeker […]

Recept: de ultieme dubbele cheeseburger

Ultieme Double Cheeseburgers

Laatst deelde ik een recept voor bacon jam en daarbij zei ik dat het heerlijk is op een goede burger. Dus dan mag een heerlijke burger, met daarop bacon jam, natuurlijk niet ontbreken. Het is gelijk een toppertje geworden, want ik ben voor een dubbele cheeseburger gegaan, met cheddar en Old Amsterdam. Vul dit aan met een goed broodje, wat lekker toppings (waaronder dus de bacon jam) en je hebt de perfecte burger. Het kan wel zijn dat je voor deze burgers eerst je kaken moet ontwrichten, want het is […]