Bavette Spiesen met Kruidenboter

Dat je met bavette van alles kunt weet je waarschijnlijk al wel. Zo legde ik al eens uit hoe je een bavette perfect grilt in zijn geheel, bereidde ik een bavette rollade en ging ik ook al eens voor een mooie tagliata met bavette. Dit keer gaan we op een wat klassiekere toer, maar dan wel in spiesvorm, want ik maakte bavette spiesen met kruidenboter. Eenvoudig, maar zó lekker!

Tagliata met Bavette

Een zomerse maaltijd met bavette? Dat moest een Italiaanse klassieker worden! Tagliata wordt normaliter niet met bavette bereid, maar dit stukje vlees past er perfect bij kan ik vertellen. Heerlijk voor een zomerse doordeweekse avond. Bavette lekker grillen en ondertussen de tomaatjes poffen. En dan is je tagliata met bavette al bijna klaar! In dit recept maak je de balsamicosiroop trouwens heel makkelijk zelf, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken en een flesje aanschaffen!

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

Bavette Spiesen in Ketjap Marinade

Met bavette kun je alle kanten op. Ik legde al eens uit hoe je een mooi stuk bavette perfect grilt en bereidde ook al eens een mooie bavette rollade. Dit keer ging ik echter voor spiesen van bavette, waarbij het vlees in kleinere blokjes wordt gesneden en eerst een paar uur in een ketjap marinade gaat. De smaken van deze marinade passen perfect bij dit mooie stuk vlees en ik kan je dit recept dan ook alleen maar aanraden!

Pittige Steak Rub

Hoewel er vaak geroepen wordt dat je een mooie steak alleen met peper en zout op smaak moet brengen kan ik een mooie rub op een steak ook wel waarderen. Natuurlijk moet je een peperdure Wagyu ribeye niet dik in de rub zetten, maar een mooie Black Angus steak voorzien van een smaakvolle rub kan wat mij betreft prima! Natuurlijk kun je voor één van de velen kant-en-klare dry rubs gaan, maar zelf samenstellen is ook erg leuk om te doen. Na diverse probeersels en wat finetunen deel ik nu […]

Ribeye Crostini

Een mooie ribeye gaat vaak de BBQ op als hoofdgerecht, maar in dit recept is dat niet het geval. Althans, als je genoeg van deze crostini met gorgonzola, ribeye en gekaramelliseerde uien eet kunnen ze ook door als hoofdgerecht, maar ze zijn toch vooral bedoeld als voorafje of mooi hapje voor bij de borrel. Met een ribeye van 400 gram en een wit stokbrood kun je toch al gauw 15 tot 20 crostini bereiden en dat maakt het een mooi gerechtje om in grote getalen te maken. Is ook wel […]

Vlaams Stoofvlees

Bij veel BBQ’ers komt de Dutch Oven pas in het najaar weer uit de kast, omdat dat traditiegetrouw wat meer het seizoen voor stoofpotten is. Hier niet. De Dutch Oven wordt hier geregeld gebruikt voor allerlei gerechten, waarvan dit Vlaams Stoofvlees de meest recente creatie is. Mooie sukadelappen gestoofd in bruin bier en geserveerd met frietjes, daar kun je me het hele jaar door wel wakker voor maken hoor!

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

Indisch Gehaktbrood

Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.

Indische Gehaktsaté

Hoewel in Nederland de welbekende kipsaté nog geregeld op het BBQ rooster belandt is er op het gebied van saté nog een hele wereld te ontdekken. Maakte ik eerder al saté van kipgehakt (Saté Lilit Ayam) en saté van kabeljauw, gaan we nu voor een Indische variant van rundergehakt. Deze Indische gehaktsaté is ook wel bekend onder de naam Saté Pentul en is wat mij betreft een aanrader om eens te proberen. Je kunt in dit recept eventueel ook voor half-om-half gehakt gaan. Beide is erg lekker!

Ribeye Steak Taco’s

Een mooie steak van de BBQ is altijd een goed idee. Zeker als het een mooie Black Angus Ribeye van The Butchery is! Zo’n ribeye kun je natuurlijk met wat peper en zout bereiden en zo serveren met een paar mooie bijgerechten. Helemaal niks mis mee ook! Maar je kunt ook voor een mooie maaltijd gaan en er deze heerlijke ribeye steak taco’s mee bereiden. Ribeye in een rub, wat mooie toppings voor je taco’s en je doet eens iets anders met je steak. Wat mij betreft een dikke aanrader […]