pulled pork pie uitgelicht

Pulled Pork Pie

En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]

cote de boeuf blauwe kaas boter uitgelicht

Côte de Boeuf met Blauwe Kaas Boter

Je hebt zo van die gelegenheden waarbij je echt wil uitpakken met een pronkstuk, dat je vervolgens ook tot in perfectie wil bereiden en serveren. Kerst is misschien wel het ultieme voorbeeld waarvoor dat geldt. En als je dan wil uitpakken is een Côte de Boeuf natuurlijk altijd een goed idee. Combineer je zo’n prachtig stuk vlees dan ook nog eens met een verrassende boter met blauwe kaas? Dan weet ik zeker dat ze het een jaar later nog steeds over dit prachtige stuk vlees zullen hebben. Ik bereidde deze […]

tbone steak board sauce uitgelicht

T-bone Steak met Board Sauce

Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de […]

burgers met blauwe kaas kersen portsaus uitgelicht

Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus

Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas […]

gegrild stokbrood gehakt uitgelicht

Gegrild Stokbrood met Gehakt

BBQ’en voor de avondmaaltijd is top, maar van snacks voor bij de borrel steek ik ook erg graag de BBQ aan! Dit keer liet ik me inspireren door een video van Sam The Cooking Guy. Uiteraard wel met mijn eigen draai er aan. Allereerst omdat ik het moest doen met de ingrediënten in de (koel)kast en daarnaast omdat ik bij ieder recept altijd wel een eigen idee heb om het net iets anders te doen. En dat betekent uiteraard ook dat jij dit recept weer een eigen draai kan geven. […]

tex mex meatloaf uitgelicht

Tex Mex Meatloaf

Haal de rookplank maar uit de kast, want het is tijd voor een Tex Mex Meatloaf! Ik bereidde al eens eerder een Indisch gehaktbrood op een rookplank en zo’n plankje is daar dus perfect voor! Dit keer ging ik voor een Tex Mex variant, die je na bereiding nog af maakt met een mooie tomatensalsa en wat verkruimelde tortillachips. Het resultaat was erg lekker en kan ik je dus van harte aanraden! Laat me weten wat je er van vond in een reactie onder dit recept!  

chimichurri stuffed picanha uitgelicht

Chimichurri Stuffed Picanha

De Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is één van de populairdere stukken vlees voor op de BBQ in Nederland. Menig BBQ liefhebber heeft zich er al aan gewaagd en bij velen staat dit mooie stuk vlees geregeld op het menu. Nu is het tijd om er iets anders mee te doen, al houden we de klassieke combinatie met Chimichurri in dit recept wel in stand. In dit recept gebruik je de Chimichurri echter niet pas bij het serveren, maar om de Picanha mee te vullen. Een leuke combinatie, die […]

pimento cheese burgers uitgelicht

Pimento Cheese Burgers

In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je […]

pulled beef dutch oven uitgelicht

Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]

koreaanse kimchi burgers uitgelicht

Koreaanse Kimchi Burgers

Hier in huis beginnen we de Koreaanse keuken steeds iets meer te ontdekken en daarom staan er inmiddels wel wat ingrediënten in de voorraadkast en koeling die raakvlakken hebben met deze keuken. Kimchi en Gochujang zijn bij mij persoonlijk wel 2 smaakmakers waar ik enorm fan van ben en dus gebruikte ik die 2 voor Koreaanse hamburgers met kimchi! Kimchi is een mengsel van gefermenteerde kool en andere groenten en gochujang is een rode peper pasta, die ook gefermenteerd is. Het resultaat van deze burgers is een ware smaakexplosie en […]

gevuld gehaktbrood bladerdeeg uitgelicht

Gevuld Gehaktbrood in Bladerdeeg

Een gehaktbrood van de BBQ is sowieso een goed idee. Vooral dit Indisch Gehaktbrood kan ik je aanraden! Dit keer ging ik meer voor de typische BBQ smaken, maar besloot ik het gehaktbrood wel weer te vullen. En wel met gekaramelliseerde uien en kaas. Om het af te maken besloot ik het gehaktbrood in bladerdeeg in te pakken. Een soort gevuld gehaktbrood meets beef wellington dus. En ik kan je aanraden om dit te proberen, want dit smaakte erg goed!  

skirt steak pinwheels uitgelicht

Skirt Steak Pinwheels

Eerder bereidde ik al eens fajitas met skirt steak, dus ik wist dat dit een smakelijk stukje vlees was. Deze keer ging ik voor een andere benadering en toverde ik een mooi stuk Outside Skirt Steak om tot 4 pinwheels met een Italiaanse vulling. Mocht je denke ‘wat zijn pinwheels nou weer?’; Ik sneed een paar smalle repen van de steak, die ik vervolgens belegde en oprolde. Zet de boel vast met een prikker en je hebt een mooi steak rolletje met een vulling naar wens. In dit geval een […]