Hotdogs van de BBQ? Kom maar door!

Chili Dogs

Als je aan fast food denkt, kom je al gauw uit bij burgers en pizza. Maar voor mij horen hotdogs er ook bij. Als fast food bestaat een hotdog meestal uit een klef broodje met daarop een net warme worst en wat saus, maar maak je ze zelf dan kun je er echt wat moois van maken. Ok, het zal minder fast food zijn dan afhalen, maar het is zeker de moeite waard. Ga voor deze chili dogs van de BBQ bijvoorbeeld! Een vers broodje, belegd met een gegrilde hotdog, zelfgemaakte chili en heerlijke cheddar. Wat wil je nog meer?

Met dit recept voor Chili Dogs tover je weer wat heel nieuws van de BBQ!
Met dit recept voor Chili Dogs tover je weer wat heel nieuws van de BBQ!

Hoofdgerecht/Lunch

4 personen

1 uur en 45 minuten

Ingrediënten

– 4 Hotdog Broodjes
– 4 Hotdogs
– 300 gram Rundergehakt
– 1 Grote Witte Ui
– 1 blik Tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje Tomatenpuree (70 gram)
– 1 teentje Knoflook
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 0,5 theelepel Gemalen Kaneel
– 1 Runderbouillon blokje
– Versgemalen Zwarte Peper
– Zout
– 60 gram Geraspte Cheddar
– 1 klein bosje Koriander
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– 4 eetlepels Amerikaanse Mosterd

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (27 cm)
– Pollepel
BBQ Handschoenen

Bereiding

Voor dit chili dogs recept beginnen we met het bereiden van de chili. Het bereiden van de chili doe ik in dit recept uiteraard op de BBQ, maar je kunt dit eventueel ook eerder op de dag in de keuken op het fornuis doen. Of natuurlijk eerder op de BBQ!

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.

Snipper ondertussen de witte ui en bewaar hier een kwart van als topping voor je chili dogs. De rest gaat zo in de chili zelf. Snipper ook de teen knoflook klein.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en voeg de olie toe. Laat deze even opwarmen en voeg vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan. Bak de uien en knoflook een paar minuutjes en voeg vervolgens het paprikapoeder, chilipoeder, de gemalen komijn en gemalen kaneel toe. Meng dit door de uien en bak een minuutje mee.

Voeg nu het gehakt toe en rul dit tot het mooi bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee, waarna je het blik tomatenblokjes toevoegt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Breng de boel verder op smaak met peper en zout. Sluit de BBQ nu met de deksel en laat de chili een uurtje rustig pruttelen. Houd de temperatuur hierbij laag en de deksel het grootste deel van de tijd op de BBQ. Roer af en toe door de skillet en voeg een klein beetje water toe als de chili te droog dreigt te worden.

Is je chili klaar? Haal dan de skillet van de BBQ. Let op, de skillet is heet, dus gebruik je BBQ handschoenen. Schroef nu de temperatuur van de BBQ iets omhoog, richting de 180 graden.

Snijd de hotdog broodjes vast open en pak je hotdogs erbij. Gril de hotdogs op de BBQ tot ze goed warm zijn en rooster de broodjes kort op de BBQ. Als dit gedaan is ben je klaar om de chili dogs op te bouwen.

Begin hiervoor met de broodjes. Bestrijk deze aan de binnenkant met de Amerikaanse mosterd en leg in ieder broodje een gegrilde hotdog. Op de hotdogs gaat vervolgens een goede schep van de chili, gevolgd door geraspte cheddar en wat gesnipperde ui. Tijd om iedereen aan tafel te roepen. Eet smakelijk!

Met dit recept voor Chili Dogs tover je weer wat heel nieuws van de BBQ!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *