biefstuk spiesen chimichurri uitgelicht

Biefstukspiesen met Chimichurri

Bij een goede BBQ mag biefstuk niet ontbreken. Maar dat betekent niet dat je altijd maar een simpel biefstukje hoeft te grillen en deze met wat kruidenboter moet serveren. Zeker niet! Mijn favoriete ‘saus’ bij biefstuk is Chimichurri. Een kruidige salsa die zijn oorsprong in Argentinië kent. Heerlijk! Deze keer maakte ik mooie biefstuk spiesen, waarbij ik een eenvoudige Chimichurri serveerde. Zeker proberen, want hiermee scoor je punten!

valentines burgers uitgelicht

Valentijns Burgers

Je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch diner voor twee van de BBQ? Het kan! Met deze hartvormige Valentijns Hamburgers scoor je zeker punten. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Als je echt uit wil pakken doe je er ook nog een mooie bos bloemen bij, maar met deze burgers ben je al een heel eind! Zo zie je maar, de BBQ kan altijd aan!

spiesjes gehaktbal uitgelicht

Spiesjes Gehaktbal

Ik ben fan van spiesjes van de BBQ. Tenminste, als je ze zelf maakt. Saté en shaslicks van de supermarkt maak je me niet gelukkig van. Ik vind spiesjes vooral makkelijk wanneer er veel mensen komen eten, want als je je gerechten een beetje op smaak brengt hebben mensen geen saus nodig en dus ook geen bord. Scheelt dus ook weer een hoop afwas! Deze spiesjes gehaktbal zijn eenvoudig, maar super lekker. Prima vervanger voor een spiesje van de supermarkt!

big fat burgers uitgelicht

Big Fat Burgers

Ken je dat? Dat je broertje komt eten en je je natuurlijk uit moet sloven? Nou, dat had ik dus laatst. Omdat de BBQ hier vaak aan staat, worden de verwachtingen ook steeds hoger. Het kan zijn dat ik dat zelf verzin, maar ik moet mezelf toch steeds weer proberen te overtreffen. Dus het werden Big Fat Burgers. Als je deze een keer op hebt, ga je niet meer naar de McDonald’s. Dat weet ik bijna zeker.

armadillo eggs uitgelicht

Armadillo Eggs

Een paar weken terug zat ik op het YouTube kanaal van Pitmaster X te kijken en één van de recepten waarvan het water me in de mond liep was dat van Armadillo Eggs. Een BBQ klassieker waar ik al wel eens van gehoord had, maar nog nooit had gezien. Maar toen ik ze zag, was ik gelijk om. Die moest ik maken. Armadillo Eggs hebben buiten de vorm niets met eieren te maken trouwens. Cheddar, jalapeños en gehakt zijn de hoofdingrediënten. Ik draaide mijn gehakt zelf van runderriblappen, maar in […]

peterselie pesto ribeye rollade uitgelicht

Ribeye Rollade met Peterselie Pesto

Het is bijna kerst en ik ben van mening dat een kerst diner prima van de BBQ kan komen. Maar dan is het natuurlijk wel aan mij om dat te bewijzen met kerst waardige BBQ recepten. Hierbij de eerste: Ribeye Rollades met een pesto van peterselie en walnoten. Een mooie rollade van de BBQ, die je gesneden serveert. Iedereen 2 plakjes van deze heerlijke rollade met een twist.

Banh Mi Burgers: Burgers met een Vietnamees tintje

Vietnamese Banh Mi Burgers

Ik probeer iedere weekend de BBQ aan te steken om een nieuw recept te proberen, maar soms is dat lastig. Afgelopen weekend was goed volgepland, dus als de BBQ aan ging moest het voor iets makkelijks zijn. Het werden deze Vietnamese Banh Mi burgers, die zo op tafel stonden en ook nog eens goed te eten waren! Ik heb ze geserveerd met een simpele salade en wat aardappeltjes die ik op de BBQ heb gebakken in een pannetje.

griekse burgers uitgelicht

Griekse Burgers

Houd je van Tzatziki en Grieks eten? Dan is deze Griekse burger zeker iets voor jou! Tzatziki is één van mijn verslavingen. Burgers trouwens ook. Het was dus slechts een kwestie van tijd tot deze twee verslavingen zouden worden gecombineerd tot een Griekse burger. Je kunt deze burger eventueel nog pimpen met rode ui en feta, maar zo is ie eigenlijk ook al erg lekker! Proberen dus!

marokkaanse burgers uitgelicht

Marokkaanse Hamburgers

Ik had al een tijdje geen hamburgers meer gemaakt, dus het moest maar weer eens gebeuren. Bladerend door alle kookmagazines van de verschillende supermarkten kwam ik tot deze Marokkaanse burgers met hummus en feta. Een erg lekkere combi met het gehakt en dus zeker één die je op de to-do list moet zetten!

moink balls uitgelicht nieuw

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus! Recept Video MOINK Balls De bereiding van MOINK Balls op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je […]

cheese steak sandwich uitgelicht 1

Cheese Steak Sandwich

Ik had dit gerecht al vaak langs zien komen en het leek me wel een prima lunchgerecht voor het weekend. De cheese steak sandwich. Een heerlijk broodje gevuld met steak en kaas. Ik heb de biefstuk gecombineerd met geroosterde groene paprika en gepofte ui en het geheel afgemaakt met een honing mosterd mayonaise. Al met al is dit cheese steak sandwich recept wel een aanradertje. Proberen dus!

biefstuk kebabs uitgelicht

Biefstuk Kebabs

Biefstuk doet het altijd goed op de BBQ. Een lekkere grilsmaak en heerlijk mals vlees. Wat wil je nog meer? Met dit recept voor biefstuk kebabs krijg je naast overheerlijk biefstuk ook nog wat groentes binnen. Deze vrolijk gekleurde spiesjes met biefstuk, paprika, rode ui en tomaat zullen gegarandeerd in de smaak vallen. Daar komt bij dat je ze binnen no time voorbereid en dat ze ook maar kort op de BBQ hoeven. Gegarandeerd een succes dus!