Indiase Burgers Met Raita

Vorige week kregen we onverwacht eters en moest ik mijn reputatie als burger bouwer waarmaken. De winkels waren echter al dicht, dus ik moest het doen met wat ik in huis had. En dat is gelukt! Waar je normaal van me gewend bent dat mijn burgers flinke stapels zijn, valt dat nu mee. Deze Indiase burger gaat namelijk in een pitabroodje en probeer daar maar eens in te stapelen.. Al met al erg tevreden met het resultaat en de smaak van deze Indiase burgers met Raita, dus ik zou zeggen: […]

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus!

Italiaanse Burgers

Het was weer tijd voor Hamburgers afgelopen week en ik had nog mooie burgers liggen van vlees van het Chianina rund. Het Chianina rund is een Italiaans ras, dus om geheel in stijl te blijven werden het Italiaanse Burgers. Italiaanse bollen, rucola-pesto mayonaise, mozzarella. Alle ingredi毛nten samen vormen een heerlijke Italiaanse Hamburger die je zeker eens moet proberen!

Australische Entrec么te Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrec么te heerlijke gerookte entrec么tes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrec么te!

Gerookte Entrec么te met Paprika Saus

Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrec么te uit Australi毛, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australi毛 is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrec么te te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrec么te met een pittige paprikasaus.

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingredi毛nten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.

Grieks BBQ’en: Bifteki

Griekenland. Het is 茅茅n van mijn favoriete vakantiebestemmingen en dat komt mede door de Griekse keuken. Zoals je waarschijnlijk weet staat een etentje bij de Griek garant voor een avond met veel vlees. En laat ik nu net een vlees liefhebber zijn! E茅n van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken is Bifteki. Gegrild gehakt, gevuld met heerlijke feta kaas. Na wat recepten op te hebben gezocht en van alle recepten iets te hebben meegenomen ben ik tot mijn eigen Bifteki recept gekomen en dat viel goed in de smaak […]

Burgers Deluxe; van Picanha

Een paar weken geleden hadden we te maken met een kapotte koelkast, wat betekende dat dat mooie stuk Picanha in de vriezer langzaam lag te ontdooien. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen. Want diezelfde avond maakte ik deze overheerlijke hamburgers van Picanha! Een heerlijk malse burger, waar de Mc Donalds of Burger King niet tegen op kan!

Classic Burgers van Entrecote

Een tijdje geleden zag ik een recept in de Allerhande voor burgers van Ribeye. ‘Dat moet ook met de Entrecote kunnen die ik nog in de koelkast heb liggen’, dacht ik toen. Een keer iets anders dan gewoonweg burgers van gehakt. En het lijkt misschien zonde om een mooi stukje vlees als Ribeye of Entrecote tot burgers te verwerken, maar het geeft een heerlijk resultaat!

Met dit recept voor goed gekruide biefstuk spiesen scoor je gegarandeerd punten!

Pittig gekruide rundvlees spiesen

Over het algemeen ben ik van mening dat je aan een mooi stuk biefstuk niet te veel smaak moet toevoegen. Een beetje peper en zout en dan mooi ros茅 bakken is genoeg. Wat heviger kruiden kan echter ook erg lekker zijn. In dit recept heb ik de biefstuk een beetje een Arabische smaak meegegeven door met kaneel te werken. Veel mensen kennen kaneel voornamelijk van het bakken van koekjes, taarten en cakes, maar in de hartige keuken kun je dus ook kaneel gebruiken.

BBQ Klassieker: Picanha op de BBQ, met Chimichurri

Picanha met Chimmichurri

Een BBQ wordt nog vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en sat茅. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooie picanha, ook wel bekend als staartstuk, bijvoorbeeld. Picanha op de BBQ valt inmiddels wel onder de klassiekers, maar blijft iedere keer weer lekker! In dit recept leg ik je uit hoe ik een picanha BBQ, waarna ik hem serveer met een heerlijke chimichurri Picanha op de BBQ klinkt misschien […]