biefstuk spiesen chimichurri uitgelicht

Biefstukspiesen met Chimichurri

Bij een goede BBQ mag biefstuk niet ontbreken. Maar dat betekent niet dat je altijd maar een simpel biefstukje hoeft te grillen en deze met wat kruidenboter moet serveren. Zeker niet! Mijn favoriete ‘saus’ bij biefstuk is Chimichurri. Een kruidige salsa die zijn oorsprong in Argentinië kent. Heerlijk! Deze keer maakte ik mooie biefstuk spiesen, waarbij ik een eenvoudige Chimichurri serveerde. Zeker proberen, want hiermee scoor je punten!

Dit heerlijke BBQ recept voor biefstuk spiesen met chimichurri is heerlijk! Je scoort gegarandeerd punten met dit gerecht!

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 400 gram Biefstuk
- 1 teentje Knoflook
- 1 kleine Rode Ui
- 1 Rode Peper
- 4 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Azijn
- 1 bosje Verse Peterselie
- 1 eetlepel Gedroogde Koriander
- 1 eetlepel Gedroogde Oregano
- Versgemalen Zwart Peper
- Grof Zeezout

Overige benodigdheden

- 4 Houten Spiesen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal ondertussen de biefstuk uit de koeling en snijd deze in vierkante blokjes van ongeveer 1,5 cm. Neem ook de spiesen en leg deze in een laagje water.

Neem een kom en doe hier de olijfolie en azijn in. Knijp er vervolgens het teentje knoflook in uit en voeg de gedroogde oregano en koriander toe. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en snipper ragfijn. Snipper ook de rode ui fijn en hak de blaadjes van de peterselie klein. Voeg ook dit toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Neem nu de spiesjes uit het water en verdeel de blokjes biefstuk over de spiesen. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Ondertussen is de BBQ op temperatuur en is het tijd om de biefstukspiesjes te gaan grillen. Doe dit direct boven de kolen, zodat je het vlees dicht schroeit. Gril de spiesjes in 5 minuutjes tot een medium resultaat. Keer de spiesjes regelmatig, zodat ze aan alle kanten mooi van kleur zijn.

Neem de spiesen van de BBQ en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie en laat 3 minuutjes rusten. Serveer ze daarna met de chimichurri. Eet smakelijk!

Chimichurri is een heerlijke groene salsa, die uitstekend combineert met heerlijke biefstuk spiesen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *