classic burgers entrecote uitgelicht nieuw

Classic Burgers van Entrecote

Een tijdje geleden zag ik een recept in de Allerhande voor burgers van Ribeye. ‘Dat moet ook met de Entrecote kunnen die ik nog in de koelkast heb liggen’, dacht ik toen. Een keer iets anders dan gewoonweg burgers van gehakt. En het lijkt misschien zonde om een mooi stukje vlees als Ribeye of Entrecote tot burgers te verwerken, maar het geeft een heerlijk resultaat!

Met dit recept voor goed gekruide biefstuk spiesen scoor je gegarandeerd punten!

Pittig gekruide rundvlees spiesen

Over het algemeen ben ik van mening dat je aan een mooi stuk biefstuk niet te veel smaak moet toevoegen. Een beetje peper en zout en dan mooi rosé bakken is genoeg. Wat heviger kruiden kan echter ook erg lekker zijn. In dit recept heb ik de biefstuk een beetje een Arabische smaak meegegeven door met kaneel te werken. Veel mensen kennen kaneel voornamelijk van het bakken van koekjes, taarten en cakes, maar in de hartige keuken kun je dus ook kaneel gebruiken.

BBQ Klassieker: Picanha op de BBQ, met Chimichurri

Picanha met Chimmichurri

Een BBQ wordt nog vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooie picanha, ook wel bekend als staartstuk, bijvoorbeeld. Picanha op de BBQ valt inmiddels wel onder de klassiekers, maar blijft iedere keer weer lekker! In dit recept leg ik je uit hoe ik een picanha BBQ, waarna ik hem serveer met een heerlijke chimichurri Picanha op de BBQ klinkt misschien […]