dubbele cheese burgers uitgelicht

Dubbele Cheeseburgers

Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger maken op de BBQ? Dan is dit recept voor dubbele cheeseburgers precies wat je zoekt! Ik denk dat de foto genoeg zegt. Dit wil je! 

pastrami burgers uitgelicht

Pastrami Burgers

Deze Burger Friday een recept dat ik afgelopen maand maakte toen we op reis door de Verenigde Staten waren. Daar deden we verschillende National Parks aan en verbleven we vaak op campsites. Onze campingplek had altijd een vuurring met een rooster, dus ik heb ‘de BBQ’ vaak aan gehad om burgers te maken! Toen we in de buurt van Zion National Park waren bevonden we ons in de staat Utah. En in Utah is de Pastrami Burger een specialiteit. Dus die moest ik ook maken natuurlijk! Hieronder mijn versie, die zeker de moeite […]

pulled beef street tacos uitgelicht

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde moest ik het zeker eens proberen. Het werden deze Pulled Beef Street Taco’s, gevuld met heerlijk langzaam gegaard rundvlees en een verse coleslaw. Street Taco’s zijn, in tegenstelling tot de harde taco’s die de meeste […]

mexicaanse nacho burgers uitgelicht

Mexicaanse Nacho Burgers

Deze Burger Friday een recept van mij dat ook in het Barbecue Magazine van 2017 staat: Mexicaanse Nacho Burgers. En de naam zegt het eigenlijk al, deze burgers bevatten al het goede van Mexicaans eten. Guacamole, nacho’s, jalapeños, cheddar en gehakt. Beter wordt het toch niet? Althans, een lekker Mexicaans biertje er bij zou ook wel lekker zijn!

boeren burgers uitgelicht

Boeren Burgers

Yes, vrijdag! En dat betekent niet alleen dat het bijna weekend is, maar ook dat het weer tijd is voor Burger Friday! Vandaag gaan we voor een heerlijke boeren burger en wordt het flink stapelen. Deze burgers, met een mengsel van gebakken uien, champignons en rode paprika, worden geserveerd op een Italiaanse bol en zijn dan ook een prima bodem voor als je nog een drankje gaat doen. Dus, wilde plannen vanavond? Begin dan met deze Boeren Burgers van de BBQ!

quesadilla burgers uitgelicht

Quesadilla Burgers

Yes, het is weer Burger Friday! Bijna weekend en dus mooi tijd voor lekkere burgers! Vandaag wijken we een beetje af van de gebaande paden en kiezen we niet voor een broodje, maar voor kleine tortilla wraps. Belegd met kaas, tomaat, rode ui en avocado. Heerlijk! Blijkt gelijk ook dat je prima quesadilla’s kunt maken op de BBQ!

teriyaki ananas burgers uitgelicht 1

Teriyaki Ananas Burgers

Bijna weekend en dus weer tijd voor Burger Friday! Vandaag een burger waarmee ik ongetwijfeld ook wat mensen tegen het verkeerde been schop, want er schijnt een hele groep tegenstanders van de pizza Hawaï te zijn, omdat ananas niet warm gegeten hoort te worden. Klopt niks van. Ananas grillen is namelijk super lekker en dat bewijs ik met deze teriyaki ananas burgers! Durf jij het aan?

beercan burgers uitgelicht

Beercan Burgers

Het is weer Burger Friday! Deze keer met een bijzondere, want deze burgers hebben geen broodje! Geen broodje? Inderdaad! Geen broodje. Deze Beercan Burgers zijn namelijk groot van formaat en worden gevuld met allerlei lekkers. Dit alles maakt een beercan burger al een maaltijd op zich. Een broodje gaat er niet meer bij passen!  

bifteki burgers uitgelicht

Bifteki Burgers

Ook deze vrijdag weer hamburger om het weekend in te luiden! Burger Friday gaat nog wel even duren, want ik heb nog genoeg ideeën. Deze keer een burger gebaseerd op een Grieks gerecht: De Bifteki Burger. Bifteki is gehakt, dat is gevuld met feta. Deze burger is dat dus ook. En wat is er nu meer Grieks dan Tzatziki? Niks, dus dat moest er ook op. Waarschuwing: deze burger is groot. Een slabbetje is dus geen overbodige luxe.

spaanse hamburgers uitgelicht

Spaanse Hamburgers

Het is weer Burger Friday en dus weer tijd voor een hamburger recept! Vandaag gaan we op de Spaanse toer, met onder andere aioli en chorizo. Schrijf de boodschappen dus maar vast op, want volgende week ga je voor deze Spaanse Hamburgers van de BBQ!

rosbief uitgelicht

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak!

indiase gehakt spiesen uitgelicht

Indiase Gehaktspiesen

Niets is makkelijker dan spiesjes van de BBQ. Alleen zijn we in Nederland vaak van de saté en andere spiesjes uit de supermarkt. En dat is dan weer jammer. Want zelf spiesjes maken met heerlijke ingrediënten is helemaal niet moeilijk! Laat staan dat het veel tijd hoeft te kosten. Deze Indiase gehaktspiesen zijn zo klaar, zitten bomvol smaak en zullen je eters echt verrassen. En wil je een keer variëren, dan maak je ze met lamsgehakt. Veel lekkerder dan dat supermarkt sateetje toch?