Beercan Burgers

Het is weer Burger Friday! Deze keer met een bijzondere, want deze burgers hebben geen broodje! Geen broodje? Inderdaad! Geen broodje. Deze Beercan Burgers zijn namelijk groot van formaat en worden gevuld met allerlei lekkers. Dit alles maakt een beercan burger al een maaltijd op zich. Een broodje gaat er niet meer bij passen!
Een BBQ trend van vorig jaar is de Beercan Burger. Nog nooit geprobeerd? Zeker eens doen!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

- 1 kilogram Rundergehakt
- 12 plakken Lang Gesneden Ontbijtspek
- 1 Groene Paprika
- 1 Tomaat
- 1 Ui
- 200 gram Geraspte Kaas
- 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- 1 Bierblik
- Kleine Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.

Neem het rundergehakt en verdeel het in 4 gelijke ballen. Pak nu je blik bier en één van de ballen gehakt en druk het blik bier in de gehaktbal. Vorm het gehakt om het blik, zodat er een burger ontstaat van ongeveer 5 cm dik met een holte in het midden. Wikkel 3 plakken ontbijtspek om de buitenkant van de beercan burger en haal vervolgens het blik eruit. Herhaal deze dit voor de overige 3 gehaktballen.

Snijd ondertussen de ui in ringen en de paprika in blokjes. Ontdoe de tomaat van de zaadlijsten en snijd ook deze in blokjes. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en doe hier de eetlepel olijfolie in. Voeg vervolgens de uienringen toe en bak 3 minuutjes. Voeg daarna de paprika en tomaat toe en bak 2 minuutjes mee. Doe dit mengsel in een kom en roer er de helft van de geraspte kaas doorheen.

Vul de holte van iedere burger nu tot de rand met het mengsel van groenten en kaas. De overgebleven geraspte kaas gebruiken we tegen het einde van de bereiding.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de beercan burgers dan op je rooster en sluit de BBQ met de deksel. De beercan burgers mogen nu 50 minuten garen. Je kunt eventueel een klein beetje rookhout toevoegen. Neem na 50 minuten de resterende geraspte kaas en verdeel deze over de burgers. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat in 10 minuten de kaas smelten.

Na in totaal een uur op de BBQ mogen de Beercan Burgers er af. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Tip 1: Wil je deze burger toch op een broodje? Omdat je vindt dat ie anders niet als burger telt? Neem dan wat minder gehakt per burger en vorm ze om een smaller blikje of glas.

Tip 2: Je kunt met deze Beercan Burgers eindeloos variëren door simpelweg de vulling aan te passen! Ga bijvoorbeeld voor Italiaanse Beercan Burgers met tomaat, basilicum en mozzarella, kies je eigen favoriete groenten en kaas, of ga voor een ei in je burger.

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *