teriyaki gehaktballetjes uitgelicht

Teriyaki Gehaktballetjes

Het maken van grote gerechten op de BBQ is erg leuk om te doen, maar soms wil je gewoon wat snacks maken of verschillende kleine hapjes bereiden op de BBQ. Deze teriyaki gehaktballetjes mogen dan niet ontbreken! Ze zijn eenvoudig voor te bereiden, relatief snel klaar op de BBQ en ze zijn ook nog eens bijzonder lekker! Klinkt als de ideale combinatie voor een heerlijk BBQ tapas avond toch?  

mini beef wellingtons uitgelicht

Mini Beef Wellingtons

Waar de Winter BBQ al aardig terrein wint, is het wat mij betreft tijd om ook aan de Kerst BBQ te denken. Je kunt op de BBQ namelijk genoeg feestelijke gerechten bereiden en de BBQ inrichten als oven. Je kunt er grote braadstukken op bereiden en langzaam garen. In dit recept ga ik voor een Kerst Klassieker, maar dan in het klein. Deze Mini Beef Wellingtons zijn makkelijk, het bereiden kost niet heel veel tijd, maar het ziet er prachtig uit op je bord. Ideaal voor de Kerst dus!

stoofvlees uit de dutch oven uitgelicht

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

drunken onion burger uitgelicht

Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk!

runder kebabs yoghurt saus uitgelicht

Runder Kebabs met Yoghurt Saus

Zelf lekkere BBQ gerechten maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het vlees uit de supermarkt sowieso al beter laten liggen, maar ook naar de slager gaan voor kant-en-klaar BBQ vlees is niet nodig. Zelf voorbereiden hoeft namelijk helemaal niet zo lang te duren. En daarbij weet je zeker dat jouw gasten eens iets nieuws krijgen voorgeschoteld. Spiesen zijn tijdens het BBQ altijd wel makkelijk. Ik ging deze keer voor kebabs van rundergehakt, die ik serveerde met een saus van Griekse yoghurt en komkommer. Erg lekker!

rendang dutch oven uitgelicht

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]

pulled beef nachos uitgelicht

Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik een skillet met pulled beef nacho’s, met een restje pulled beef uit dit recept, en deze was binnen no-time leeggegeten. Dat is een goed teken toch?

pizza burgers uitgelicht

Pizza Burgers

Het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Deze Burger Friday hebben we echter een speciale, want we gaan op de pizza toer! Ik zag laatst namelijk een video van Pitmaster X, waarin hij Pizza Burgers maakte en dat zag er zó lekker uit! Die moest ik dus ook gaan proberen en ik kan je vertellen: Dit wil je! Ja je kent vast die reclame van die combinatie van de hamburger en pizza die tegenwoordig in het diepvriesvak van de lokale supermarkt ligt. Maar nee, daarmee is dit niet […]

oriental burgers uitgelicht

Oriental Burgers

Je hebt het wellicht al gezien, maar ik ben dus dol op hamburgers met niet alledaagse ingrediënten. Niet dat ik de ‘standaard’ hamburgers niet lekker vind. In tegendeel. Maar ik vind het wel heel leuk om te experimenteren. Deze Burger Friday zijn het daarom Oriental Burgers geworden! Met zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes en pinda’s. En natuurlijk een rood pepertje, want een beetje pit mag niet ontbreken.

entrecote rookplank uitgelicht

Entrecôte van de Rookplank

Als het gaat om cederhouten rookplankjes, dan zie je bijna altijd recepten voorbij komen met zalm. Op zich begrijpelijk, want zo’n plankje is ideaal om een delicaat gerecht als zalm op te bereiden en serveren. Je kunt echter veel meer bereiden op zo’n rookplank van cederhout. Deze keer ging ik voor een mooi stuk entrecôte, die ik volgens de reverse sear methode heb bereid. Dat betekent dat ik de steak eerst op het rookplankje tot een kerntemperatuur van 40 graden heb gegaard, om hem vervolgens direct boven de kolen af […]

kalfsburgers gegrilde groenten uitgelicht

Kalfsburgers met Gegrilde Groenten

Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze burger gaat een saus en kaas, maar ik heb gekozen voor een pesto mayonaise en mozzarella, die ik niet mee laat smelten. Het resultaat? Een hamburger waarbij je ook nog wat van je dagelijks benodigde […]

bagel burgers uitgelicht

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom je in Amerika overal tegen. Ze zijn sowieso al lekker, maar als je er een hamburger van maakt is het helemaal top natuurlijk!